blogg

Varför använda AddSecure Smart Grids för att digitalisera ditt elnät?

Är ditt elnät en relik i den digitala världen? Att välja rätt väg framåt behöver inte vara utmanande.

Oavsett om du redan har bestämt dig för att uppgradera ditt elnät, eller om du väntar tills det är oundvikligt, kommer det att bli digitalt förr eller senare. Detta är naturligtvis inte ett lätt beslut att fatta, eftersom nätet förmodligen spänner över ett ganska stort geografiskt område, vilket kräver en ganska seriös investering.

Men – vår Smart Grids-lösning är utformad för att göra installationen så smärtfri och prisvärd som möjligt, samtidigt som den inte kompromissar med något när det gäller funktionalitet eller säkerhet. Låt oss förklara hur det fungerar.

Paketerade lösningar

Genom vår erfarenhet av att digitalisera elnät har vi lärt oss att de flesta nätägare sätter stort pris på enkelhet. Därför har vi satt ihop en komplett lösning för direktinstallationer i nätet. Vi har samlat kommunikations- och RTU-enheter, batterier, antenner, ventilation – alla nödvändiga enheter är här enkla att installationsmoduler. Detta innebär att det inte ska ta mer än 10 minuter från installationen tills allt är igång i ditt SCADA-system. Om du vill lägga till tredje part-produkter går det också bra till en viss gräns.

Vi tar fullt ansvar för projektet som helhet och vägleder dig hela vägen och samlar allt i den lättanvända Link Manager-portalen.

Programvaran

En stor del av de nya digitala elnäten är den ökade spårningen och översikten, så att du kan övervaka allt som händer och få minsta möjliga stilleståndstid. AddSecure Link skapas som en enkel portal till Sakernas internet, vilket ger full kontroll även om du nästan helt saknar teknisk expertis. Här kan du hålla koll på vem som har tillgång, beställa SIM-kort och enheter till samma eller separata nätverk som du kan skapa med en knapptryckning.

AddSecure Link är byggd för att interagera perfekt med Smart Grid Detection, som upptäcker anomalier och fel omedelbart och betydligt minskar din SAIDI- och SAIFI-tid. Dessa kan ofta lösas direkt från det digitala gränssnittet, utan att någon behöver resa till den faktiska platsen där felet har inträffat.

Säkerhet

Naturligtvis är säkerheten det viktigaste för många motvilliga nätägare, som fruktar att online-nät kommer att öppna upp för kapning av hackare och skadlig programvara. Det är där AddSecures expertis kommer in. Varje nätverk, enhet och användare är gömd bakom mycket krypterade virtuella privata nätverk, vilket gör alltihop helt osynligt för internet som helhet. Fast identifiering stoppar också helt man-in-the-middle-attackförsök. Du vet alltid exakt vem som är online och kan enkelt återkalla åtkomst från personer som inte längre behöver det.

Transparent och ingen inlåsning

Eftersom vår Smart Grids-lösning kommer som ett komplett paket (om än anpassningsbart efter dina behov), finns det inga dolda kostnader. Prissättningen är helt transparent, och du kan också byta leverantör när som helst om du så önskar. Du är inte bunden till AddSecure Smart Grids. Vi levererar vänlig och omedelbar support, samt en smart roaming-lösning (för närvarande endast tillgänglig i Sverige) så att dina enheter kan välja vilken mobilnätsleverantör som har starkast signal vid en viss tidpunkt.

Kort sagt, du får det enklaste och mest kostnadseffektiva sättet att uppgradera ditt elnät.

Infografik: Smart Grids

Vad är ett smart nät och hur skiljer det sig från det traditionella elnätet?

Ladda ner infografiken!