Tillgänglig elbilsladdning med hjälp av smart och säker kommunikation

Kommunikationen mellan laddstolparna och driftcentret är avgörande i Voltivas erbjudande. Med hjälp av lösningen AddSecure Link kan Voltiva säkerställa pålitlig uppkoppling och kommunikation mellan deras laddpunkter och systemplattform.

Så möjliggör smart kommunikation tillgänglig elbilsladdning

Se filmen där Voltiva berättar om deras erbjudande för elbilsladdning som bygger på smarta uppkopplade laddsystem

  • Skalbar lösning

  • Full kontroll

  • Säker och pålitlig kommunikation

Tillgänglig elbilsladdning med hjälp av smarta laddsystem

I Solna i Stockholm har Voltiva fått uppdraget att installera laddstolpar i bostadsrättsföreningen Laboratoriet. I garaget har föreningen valt att investera i laddstationer på 100 parkeringsplatser genom Voltiva.

Lösningen består av 100 ladduttag, som är uppkopplade till Voltivas driftcenter med hjälp av AddSecure Link. Det gör det möjligt för driftcentret att ha full koll på laddstolparnas funktion och få information om någon av laddstolparna skulle sluta fungera.

– Vi arbetar uteslutande med smarta uppkopplade laddsystem, det betyder att laddaren alltid har kontakt med vår systemplattform. Det samarbete vi har med AddSecure möjliggör både en väldigt smidig installation lokalt för våra partners som sätter SIM-kort och gör den lokala konfigurationen av systemet. Och framför allt för vår centrala personal som sen kan administrera de kort och konton vi har i Link Manager, berättar Mikael Ring, VD och medgrundare av Voltiva.

I bostadsrättföreningen Laboratoriet i Solna har samtliga parkeringsplatser utrustats med en laddstolpe. Med hjälp av smart och säker kommunikation, kan Voltiva ha full kontroll över laddstolparna från deras centrala driftcenter.

Varför valde Voltiva att samarbeta med AddSecure?

För Voltiva var skalbarhet, säker kommunikation och kostnadskontroll avgörande när det kommer till samarbetet med AddSecure. Med en växande verksamhet och fler och fler laddpunkter behöver det vara enkelt att aktivera och hantera abonnemang. Och för att säkerställa funktionen i laddsystemen behöver de ha full kontroll över systemen genom säker uppkoppling och kommunikation.

Det ökade behovet av elbilar ställer höga krav på en smart infrastruktur för elbilsladdning.

Om Voltiva

Voltiva är en operatör av fastighetsnära elbidsladdning som levererar komplexa laddsystem med drift. De tar helhetsansvar över både den tekniska delen när det kommer till installation och funktion, samt över slutanvändarens upplevelse med betalflödessystem och access till laddarna.

Voltiva startade 2020 och finns idag över hela Sverige med ett antal tusen laddpunkter där de har drift- och betaltjänster, både i form av egenlevererade system och tredjepartssystem.

Så bidrar Voltiva till ett säkrare och smartare samhälle

Med ett ökande användande av elbilar, följer en stor efterfrågan på laddmöjligheter. Med det kommer också stora krav på att matcha behovet med en smart infrastruktur för laddning.

– Att utveckla en kvalitativ och bra infrastruktur för elbilsladdning är en viktig del av den omställning vi står inför och där ser vi på Voltiva att vi har ett viktigt uppdrag, säger Mikael.

Att utveckla en kvalitativ och bra infrastruktur för elbilsladdning är en viktig del av den omställning vi står inför och där ser vi på Voltiva att vi har ett viktigt uppdrag

Mikael Ring, VD och medgrundare av Voltiva

AddSecure Link

AddSecure Link är en komplett IoT-lösning som gör det möjligt att koppla upp och hantera ett större antal enheter på ett enkelt och säkert sätt. Lösningen är framtagen för kunder och applikationsleverantörer som behöver en effektiv, säker och robust kommunikation mellan utrustning och anläggningar.

Du kan skapa en säker och privat molnlösning, och hantera SIM-kort i vår plattform Link Manager.

Link erbjuder en komplett kommunikationsinfrastruktur för SIM-kort, fjärråtkomst och övervakning av säkrad kritisk kommunikation och kan installeras i alla typer av miljöer.

AddSecure Link

AddSecure Link är en komplett, pålitlig och flexibel IoT-lösning som du kan administrera själv. Om du vill koppla upp och hantera ett större antal enheter på ett säkert och enkelt sätt, är detta lösningen för dig. Den ger dig fullständig kontroll och är enkel att skala upp efter behov.