Home / Customer Cases / Forslunds Bulktransport hanterar order, färdskrivare och förarnas kör- och vilotider med AddSecure Co-Driver

Forslunds Bulktransporter håller hög kvalitet genom användning av AddSecure Co-Driver

AddSecure är stolt leverantör till Forslunds Bulktransport som vann Stora Åkeripriset 2019, och vi genomförde en vinnarintervju med Jonas Forslund som är delägare i bolaget.

Ladda ned hela kundcaset

Intervju med Jonas Forslund, delägare är delägare i Forslunds Bulktransport

Grattis till vinsten Jonas! Vad betyder detta för er?

Vi blev mycket glada över vinsten och det betyder mycket för företaget att få denna utmärkelse. Vi har arbetat hårt och kontinuerligt vuxit, och då känns det extra viktigt att kunna hålla hög kvalitet och nöjda medarbetare.

Hur lyder motiveringen till att ni vann Stora Åkeripriset 2019?

«Genom ett modernt ledarskap med medarbetarna i centrum, fokus på kund, kvalitet och hållbarhet, visar Forslunds Bulktransport att de är en god förebild för svensk åkerinäring»

Hur blev ni nominerade?

Det var faktiskt en av våra anställda som nominerade oss, och det är nog det som jag värderar högst! Det känns fantastiskt kul att bli nominerad av en anställd som tycker att vi trots snabb tillväxt visar att vi bryr oss om våra medarbetare och inte prutar på varken material eller resurser. Han ansåg även att vi lyckats bevara känslan av att jobba i ett familjeföretag, ”man känner sig som en i familjen”.

Vad är det som ligger bakom er framgång?

Vi är supernoga med att hålla hög kvalitet så vi har arbetat mycket med vårt kvalitetsledningssystem. Vi upplever att våra transportköpare blir mer och mer noga med vem man anlitar, och då är det en stor fördel att kunna visa upp att man har hög nivå vad det gäller miljö, trafiksäkerhet och kvalitet.

Kunderna känner sig helt enkelt mer trygga då de vet att man sköter sig och följer lagar och regler avseende personal, miljö och kvalitet. Exempelvis har arbetsmiljön blivit viktigare med åren. Man vill inte anlita transportörer som håller på med social dumpning då det ofta leder till att förarna utnyttjas till låga löner.

Nu när allt funkar så smidigt kan vi lägga fokus på att utveckla vårt företag!

Jonas Forslund, Delägare är delägare i Forslunds Bulktransport

Hur kan ni hålla koll på verksamheten och säkerställa er höga kvalitet?

Givetvis har vi duktiga medarbetare, men jag vill även framhålla att våra leverantörer är viktiga för oss. Ett exempel är AddSecure som vi är mycket nöjda med. Vi bytte från en annan leverantör för några år sedan, och sen dess har allt fungerat mycket bättre. Man märker knappt systemet, det bara funkar! Vi använder ju en mängd tjänster som är viktiga för oss, exempelvis Orderhantering, Fjärrkopiering av färdskrivare, Sparsam körning, Kör- och vilotider och Positionering. Nu när allt funkar  så smidigt kan vi lägga fokus på att utveckla vårt företag och inte behöva tjata på våra leverantörer, avslutar Jonas.

Kort om Forslunds Bulktransporter

Forslunds Bulktransport är ett familjeåkeri som huvudsakligen levererar kalkslurry till pappersindustrin. Sedan starten 1957 har bolaget många års erfarenhet av transport och lagring av diverse bulkprodukter. Kvalitet och god service är mycket viktigt för Forslunds Bulktransport och bolaget arbetar ständigt med förbättringar inom miljö, trafiksäkerhet och arbetsmiljö. Omsättningen i Forslunds Bulktransport, med drygt 60 anställda, uppgick 2018 till 84,3 miljoner kronor. Bolaget redovisade en vinstmarginal på 3,91 procent. Forslunds Bulktransport ägs och drivs av tredje generationen i familjen. Det är systrarna Helena, Linda och Ulrica Forslund samt Ulricas man Jonas Forslund. Ägarna till Forslunds Bulktransport fick ta emot priset – en pristavla gjord av krossat bilglas från uttjänta lastbilar – samt disponera över en prissumma på 25 000 kronor som doneras till valfri hjälporganisation. Forslunds har valt att donera prissumman till Cancerfonden.

100 % kontroll av flottan och förarna

Stor flexibilitet och återrapportering i realtid genom orderhanteringen

Mindre manuella fel och inga missade orders

Stor tidsbesparing genom automatisk fjärrkopiering av färdskrivare

Sänkt förbrukning och minskade utsläpp

Mindre stress och lägre frekvens av olyckor