Läkemedelsdistributören Lexon investerar i multikamerasystem och temperatur- övervakning från AddSecure

Läkemedelsdistributören Lexon investerar i multikamerasystem och temperaturövervakning från AddSecure. Allt-i-ett-lösningen från AddSecure Smart Transport gör det möjligt för läkemedelsgrossisten Lexon att ha full kontroll över sina resurser från ett enda system. Lösningen, som inkluderar fordonskameror, ökar säkerheten och ger skydd mot ogrundade krav och anklagelser.

Allt-i-ett-lösningen från AddSecure Smart Transport gör det möjligt för läkemedelsgrossisten Lexon att ha full kontroll över sina resurser från ett enda system. Lösningen, som inkluderar fordonskameror, ökar säkerheten och ger skydd mot ogrundade krav och anklagelser.

Läkemedelsgrossisten Lexon har ingått ett avtal med AddSecure Smart Transport. Som den största grossisten för oberoende apotek i Storbritannien, med distributionscentraler i Redditch, Dublin, Durham, Skottland och Leeds, spelar Lexon en viktig roll för transporten av läkemedel och medicinska varor.

Den för Lexon skräddarsydda lösningen inkluderar fordonsspårning, telematik-tjänster, identifieringstjänster för förare, temperaturövervakning samt flera 4G-baserade kameror i fordonet.

På grund av medicintransporters känslighet måste Lexon följa strikta efterlevnadsregler och förordningar. Det var därför av största vikt med en leverantör som kunde förse företaget med en pålitlig, innovativ lösning för temperaturövervakning för hela fordonsflottan, som uppgår till mer än 150 fordon och som ständigt växer. Med temperaturvarning på plats har Lexon nu extra skydd och försäkran om att godset kommer att behålla sin kvalitet under hela transporten och levereras intakt.

Allt-i-ett-lösningen från AddSecure Smart Transport gör det möjligt för Lexon att ha full kontroll över sina resurser från ett enda system, inklusive fordon, övriga tillgångar och förare. Det omfattande flerkamerasystemet i kombination med fordonsspårning ger företaget skydd mot ogrundade påståenden och anklagelser.

– Verilocation-plattformen från AddSecure är mycket användarvänlig, vilket var viktigt för oss då vi visste att den skulle bli en integrerad del i vår dagliga verksamhet. I takt med att vi blir mer bekanta med tekniken, och med stöd av AddSecure Smart Transport-teamet i Storbritannien, kommer vi förhoppningsvis att se en minskning av våra månatliga fordonskostnader och försäkringspremier, säger Nishal Jamnadas, finanschef för Lexon.

– Vi är övertygade om att de valda lösningarna kommer att hjälpa Lexon att uppnå sina effektivitetsmål. Dessutom kommer den digitala dokumentationen av deras kyltransporter – via temperaturövervakning – att kraftigt minska företagets och kundernas risker genom att göra det enklare att få fram ansvarsskyldighet och bevisuppgifter, säger Andrew Overton, VP Smart Transport UK.

AddSecure Smart Transport UK bytte namn från Connexas den 31 mars 2021. Med en etablerad närvaro i Storbritannien, Europa, Nordamerika och Australien har företaget tillhandahållit sin expertis till transport- och logistikindustrin i över 20 år. Genom att gå in under varumärket AddSecure stärks erbjudandet till transport- och logistiksektorn ytterligare.

Loading