Varför asset tracking är så viktigt för din fordonsflotta

Hanterar du en flotta av stora fordon, som till exempel lastbilar, eller en mindre flotta av skåpbilar eller andra fordon? Skjuter dina kostnader i höjden när det gäller:

  • Bränsle?
  • Försäkringar?
  • Underhåll eller ersättning av fordon?
  • Trängselavgifter eller andra trafikavgifter?

Goda nyheter! Den senaste utvecklingen inom asset tracking-teknologi har gjort att dessa saker nu är lättare att övervaka och hantera. Tack vare asset tracking-mjukvara och hårdvara har det blivit enklare än någonsin att följa upp och optimera användningen av dina fordon och trailers.

Asset tracking handlar om mer än fordonens säkerhet

Men tro inte att fordonens säkerhet är den enda orsaken att använda asset tracking. Visst, GPS-spårning av fordon är ett bra sätt att motverka stöld och skadegörelse. Men det är också något som snabbt hjälper dig att återfinna stulna tillgångar ifall de skulle försvinna.

Om du hanterar fordonsflottor som kör på både inhemska och utländska vägar har asset tracking dock långt fler fördelar än fordonssäkerhet.

Det gör det även enklare och säkrare för dina medarbetare

Det är självklart att du vill ha koll på var dina fordon, trailers och annan utrustning befinner sig under dagen. Eftersom moderna asset tracking-enheter är mycket flexibla kan de till exempel även användas för att spåra jordsbruksmaskiner och off road-fordon.

Asset tracking ger dig en central kontrollpunkt där du hela tiden har tillgång till alla fordons exakta positioner. Du behöver alltså inte längre lita på potentiellt felaktig eller inaktuell feedback när det gäller din spårning!

En annan fördel med fordonsspårning är att det innebär en större transparens och kontroll när det gäller dina förares rörelser. GPS-teknologin gör att du vet exakt var de befinner sig i realtid, vilket gör att du kan stödja dem på ett bättre sätt.

Asset tracking gör också det lättare att uppfylla dina skyldigheter när det gäller säkerhet och arbetsmiljö.

Spåra och hantera rutterna på ett optimalt sätt

En annan stor fördel med asset tracking är att det hjälper dig att hitta sätt att minska dina bränslekostnader. Du kan också hantera fordonens underhåll och service på ett mer effektivt sätt.

Om du vill fortsätta vara konkurrenskraftig och nå dina affärsmål behöver du se till att din fordonsflotta används på ett så effektivt sätt som möjligt.

Asset tracking gör detta mycket enklare. När du har konstant kontroll över din fordonsflottas rörelser kan du använda dina tillgångar på ett bättre sätt, vilket kan leda till förbättringar av hela företagets verksamhet.

Återkoppla till dina kunder och ge bättre kundservice

I vissa situationer kan asset tracking bidra med viktig information som gör att du kan ge bättre kundservice. Om till exempel transporterar varor eller material kan det vara en stor fördel att erbjuda exakt information om var fordonet och det som transporteras befinner sig.

Dessa liveuppdateringar, inklusive uppskattningar om ankomsttid, är en konkurrensfördel, speciellt om du arbetar med detaljhandels-, teknik- eller tillverkningsföretag som ofta har tidskänsliga transporter.

AddSecure Asset Tracking – plattformen för ditt företag

Våra kunder älskar vårt asset tracking-system. Tillsammans med våra telematikenheter är det lätt att använda och skräddarsy efter företagets unika behov.

Vårt system har ett öppet gränssnitt som är lätt att integrera med andra tredjepartsenheter, som till exempel kylsystem, cementblandare och trailers. Tack vare sitt API kan systemet också integreras med andra plattformar som Project 44 och Shippeo.

AddSecures asset tracking-system är systemet som många inom transportsektorn väljer. För många av våra kunder handlar det om systemets flexibilitet och enkelhet.

Vill du veta mer om vad asset tracking kan göra för ditt företag? Hör av dig till oss redan idag!