Multikamera hjälper företag att spåra lastbilar, trailers och andra fordon

Fördelarna med AddSecures multikamera lösningar för fordon kan sammanfattas med ett enda ord – flexibilitet. Oavsett om din flotta består av lätta lastbilar, tunga lastbilar, traktorer, trailers, bussar eller taxibilar kan våra specialister hjälpa dig att hitta den hårdvaru- och mjukvarulösning som allra bäst passar dina behov.

“Sedan vi börjat med en multikamera och körbeteendelösning har vi haft en 30%-ig minskning av incidenter som sparat oss över 50 000 £ i försäkringskostnader.” Steve Bremner, Head Of Transport Services, LLYNCH

Några exempel på hur våra lösningar inom fordonskamerasystem brukar se ut:

  • Standardsystemen brukar bestå av fem kameror: fram, bak, nära och vid sidorna
  • Dessa kan vara placerade i hytten eller följa av- och pålastningen
  • En hyttkamera som gör att föraren kan följa vad som händer bakom och vid sidan av fordonet live och få bättre överblick.
  • Riktigt flexibla kamerasystem har möjlighet att anpassa det som händer i systemet efter förarens agerande. Ett typiskt exempel är att backkamerorna blir aktiva när backen läggs i, eller att vänsterkameran blir det när föraren blinkar vänster.

Kamerorna som inte automatiskt behöver startas, till exempel lastkamerorna, kan sättas igång genom en switch på instrumentbrädan. Backkameran är konfigurerad för att ta över vyn från sido- och lastkamerorna vid behov. Sensorerna gör att systemet reagerar på hård körning och fortkörning. Resultatet är att du har direkt tillgång till realtidsmaterial av hög kvalitet på kontoret.

Få en korrekt bild genom realtidsinformation

AddSecures intelligenta multikamera lösning ger dig realtidsinformation som kopplas samman med videomaterial. Det gör att du kan analysera och förstå incidenter, vilket gör att du kan ta snabba och väl underbyggda beslut. Du får en omfattande bild av vad som hänt istället för att gissa och uppskatta vad som hänt baserat på olika datakällor.

Hur brukar systemen fungera?

Ett intelligent kamerasystem för fordonbrukar fungera ungefär så här:

  1. Föraren befinner sig i fordonet ute på vägen och utför sina arbetsuppgifter.
  2.  Sensorerna upptäcker ovanliga händelser, och de flaggas i systemet. Informationen skickas vidare till flotthanteringen och skapar en notifikation.
  3. Högupplöst material före, under och efter incidenten skickas till servern.
  4. Servern analyserar informationen omedelbart och kommer med ett lämpligt svar.

När du väljer att investera i ett fordonskamerasystem vill du att det ska vara skräddarsytt efter din flottas unika behov. Vi hjälper dig att hitta den mest passande multikameralösningen. Tack vare våra många alternativ när det gäller hårdvara finns det mycket att välja på. Oavsett om du endast behöver en framåtriktad kamera eller en mer avancerad konfiguration ger våra fordonskamerasystem dig den kraft och flexibilitet som krävs.

AddSecure RoadView – den ultimata kameralösningen för företagets fordon

Med den heltäckande multikamera lösningen som ingår i AddSecure RoadView får du allt du behöver för att minimera dina risker. Vi har utformat RoadViews dashcam på ett sätt som ger tydliga, högupplösta och korrekta upptagningar som följer upp förarbeteendet och kan fungera som videobevis. Du kan vara säker på att du får hela bilden av vad som hänt före, under och efter en händelse på vägen.

Du kommer åt allt material, fordonets position och förarens beteende i en enkel webbaserad plattform. Med hjälp av vår marknadsledande molnbaserade 4G-teknologi som finns ombord skickar systemet material och information till RoadViews telematikplattform, där det omedelbart kan ses, granskas och laddas ned.

Klicka här för en gratis demo redan idag!

Som Europas ledande leverantör av multikameralösningar använder vi molnbaserad telematik och fortsätter att utveckla nya, innovativa system som flyttar fram gränserna.

Skydda din fordonsflotta mot falska försäkringsfordringar, minska antalet olyckor och förbättra förarbeteendet med våra integrerade fordonskamerasystem.