Hur minskar fordonskamerasystem försäkringskostnaderna?

Försäkringskostnaderna inom åkeribranschen verkar bara gå åt ena hållet– och det är uppåt. Ägare av fordonsflottor letar alltmer efter sätt att minimera dessa ökningar och, där det är möjligt, minska dem. Ett säkert sätt för dig att uppnå detta är genom att installera ett effektivt fordonskamerasystem, ett som skyddar dina förare, andra trafikanter, fotgängare och inte minst lasten som transporteras.

CCTV-system för fordon minskar försäkringspremierna

Det råder ingen tvekan om att fordonskamerasystem förbättrar säkerheten för alla trafikanter. De hjälper även till att minimera fordonsförsäkringspremierna. Om du kan minska antalet incidenter och värdet av de försäkringsanspråk du gör för din fordonsflotta, kommer du att ta ett stort steg mot att sänka dina försäkringspremier.

Effekten av att installera ett fordons CCTV-system kan vara nästan omedelbar. Från att de blivit installerade:

  • Kommer dina förare att bli medvetna om att deras körbeteenden övervakas och kommer att vara extra försiktiga med hur de kör. Det här kommer att
  1. Minska riskerna för olyckor
  2. Reducera däckslitaget
  3. Minska bränsle- och allmänna underhållskostnader för fordon
  • I händelse av en incident kommer ditt fordonskamerasystem att fungera som ett ”oberoende vittne” – särskilt användbart när inga fotgängare eller tredje parts vittnen var närvarande för att vittna. Detta innebär att du snabbt, enkelt och billigt kan lösa tvister eller anspråk med delat ansvar. Du kommer att vara säker på att du bara betalar för din beskärda del av kostnaderna.
  • Om incidenten involverar en avsiktlig och kriminell ”krasch-för-pengar”-olycka, kommer du enkelt att kunna fastställa din förares oskuld och skydda dem från potentiellt straffrättsligt åtal.

Hur snabbt minskar installationen av fordonskameror fordonsförsäkringen?

Generellt sett är försäkringsbolag ovilliga att sänka sina fordonsförsäkringspremier tills de har bevis på färre eller lägre kostnader. Men beslutet att investera i ett fordonskamerasystem kommer med största sannolikhet att förbättra ditt försäkringsbolags uppfattning om kostnader och risker i din fordonsflotta. Kamerorna kommer att ses som ett proaktivt steg att minska olycksrisken, och försäkringsbolaget kan mycket väl erbjuda dig en reducerad premie. Det har också förekommit fall där försäkringsbolag, som ser värdet av fordonskameror, kan erbjuda finansiering för installationen.

Hur mycket kan fordonsförsäkringsbolag sänka premierna?

Färska siffror tyder på att om du exempelvis har en flotta på 50 fordon, kan du förvänta dig en minskning med upp till 50 % av antalet skadeanmälningar. Detta kan innebära besparingar på så mycket som 50-60 % av dina skadekostnader, vilket motsvarar sexsiffriga kostnadsbesparingar. Slutresultatet? Du kan förvänta dig en sänkning av dina försäkringspremier med 20 % eller mer. Detta innebär att ett typiskt fordonskamerasystem kan betala för sig 3-4 gånger under sitt första driftsår.

Bättre skydd och säkerhet för godset under transporterna

När du installerar ett fordonskamerasystem med en lösning med flera kameror kan du välja att placera kameror i själva lastutrymmet. Detta har fördelen av att skydda inte bara själva fordonet utan även varorna de transporterar. Detta är särskilt relevant när dina fordon korsar internationella gränser, där du har en ökad risk för obehörig åtkomst eller andra säkerhetsintrång.

Stöld är inte den enda utmaningen. Efter obehörig åtkomst kan varor bli förstörda och osäljbara, vilket resulterar i att man kan tvingas förstöra varor för miljontals kronor. Att förse polisen med videobevis av hög kvalitet kommer avsevärt att vara till stöd för dina försäkringskrav.

Det nya RoadView-kamerasystemet – förbättrar flottans säkerhet

Addsecures ledande fordonskamerasystem minskar risken för olyckor och kommer att hjälpa till att minska försäkringskostnaderna för din fordonsflotta. AddSecure RoadView Driver Coaching-modulen låter dig granska, kommentera och debriefa dina förare om deras incidentfilmer. Du kommer att kunna identifiera farliga körsätt, såsom hårda inbromsningar, acceleration, kurvtagning och fortkörning, med detaljerade accelerationsmätare och hastighetsrapporter.

Händelsefilmerna ger dig omedelbar feedback, som visar exakt var förbättringar av förarens beteende bör göras. Du kommer att kunna introducera och implementera ett effektivt förarsäkerhetsprogram med personlig förarfeedback och omskolning.

Klicka här för en kostnadsfri demo idag!

Som Europas ledande leverantör av molnbaserad videotelematik tänjer vi ständigt på gränserna.

Skydda din flotta mot ogrundade ersättningskrav. Minska frekvensen av olyckor och förbättra förarens beteende med våra integrerade fordonskamerasystem.