Dags att uppgradera dina fordonskameror (”dashcams”)?

Dashcams har blivit ett vanligt fordonstillbehör, och många fordon på vägarna har numera sådana installerade. Dashcams är ett prisvärt och enkelt sätt att få förarna att köra lite lugnare under sina uppdrag.

Om en incident skulle inträffa med förarna, eller någon annan på vägen, har de bevis. I exempelvis Storbritannien har 1 av 4 förare nu en dashcam för att spela in sina körningar och detta blir ett incitament för dem att förbättra sin körstil eller sitt körbeteende. I takt med att bedrägerier, som att krocka medvetet för att få ut försäkringspengar, blir allt vanligare kan det bara vara bra med videobevis. 

Dashcams används flitigt inom logistik- och transportbranschen, av förare av tunga lastbilar, och kommer förmodligen i framtiden att bli standardutrustning för att öka säkerheten. De används för att fånga potentiella incidenter samt skydda föraren, fordonet och dess last. När det gäller försäkringsfordringar inom transportbranschen kan dashcams vara en nyckelfaktor för att spara stora summor pengar. 

Utan bevis delas ofta kostnaden för ett ersättningsanspråk mellan de båda parterna. Men med en film från själva incidenten kan du skydda ditt företag från felaktiga ersättningsanspråk. Denna extra säkerhet kan minska försäkringskostnaderna rejält, vilket gör att förare och ägare kan sova lugnare om nätterna. 

Dashcams av hög kvalitet är nyckeln 

På grund av den ekonomiska smäll som ett falskt ersättningsanspråk innebär är det viktigt att fordonens dashcams är av hög kvalitet. Hållbar och tillförlitlig. Filmen ska även tydligt visa vad som hände och vilka fordon som var inblandade, och fordonens registreringsskyltar ska enkelt kunna identifieras. 

Till exempel spelar en 4K dashcam in filmer i HD-kvalitet, dag som natt. Så när en incident inträffar är videobevisen tydliga. 

Dags att uppgradera? 

Med en dashcam från AddSecure av senaste modell kan filmerna spelas upp och sparas i 1080p-upplösning. Denna dashcam har även en panikknapp för förarna, vilket sparar filmer strax före, under och efter en händelse. 

Denna dashcams SD-kort har upp till 26 GB med lagringsutrymme, så att det alltid finns ledigt utrymme för att spara potentiella bevis. Dessutom har den lagringsmedia som inte kan manipuleras, vilket gör att filmerna förblir korrekta och sanna. 

Integration = Insikt 

Förutom att bildkvaliteten har förbättrats avsevärt under årens lopp har moderna dashcams bättre funktionalitet och integrationsfunktioner. När du integrerar kamerasystemet med telematikteknik tar du Fleet Management-funktionerna till nästa nivå. Funktionen Omedelbar varning vid incident gör exempelvis att det exakta ögonblicket för en incident kan fastställas. 

Den markerar även filmerna för granskning så att de är redo och bara väntar på att du ska ladda ned dem. För företag med ett stort antal fordon i sin fordonsflotta kan detta spara mycket tid. För att inte tala om att du slipper få huvudvärk av att plöja igenom inspelade filmer i timmar. 

Naturligtvis är dashcams (eller framåtvända kameror) inte den enda komponenten i den kompletta kameralösningen. Bakåtvända kameror, sidokameror, förarvända kameror och interna kameror ger dig bokstavligen en helhetsbild av fordonet. Dessa kameror är robusta, tillförlitliga och utformade med tunga lastbilar i åtanke. Dessa funktioner gör att dina filmer alltid är tydliga och obestridliga: 

  • Antivibrationsteknik 
  • Höghastighetsprocessorer 
  • Vida betraktningsvinklar 
  • Inbyggt ljud 
  • Vatten- och smutssäkra 
  • Fjärråtkomst och nedladdning 
  • Hårddisk med stort lagringsutrymme 
  • Fungerar utmärkt i mörker 

För att få bästa möjliga förståelse för en incident är ett integrerat system rätt väg att gå. Även några enkla dashcams, integrerade med telematik, ger dig ett extra lager av information, inklusive fordonets hastighet, kraftiga inbromsningar och accelerometerdata. Denna information och incidentens sammanhang är avgörande när ett ersättningsanspråk ska redas ut. 

Särskilt sett ur en dashcam-vinkel får du en inblick i vad din förare upplevde. För att komma närmare sanningen ska du se till att ditt kamerasystem är av högsta kvalitet och spelar in så tydliga filmer som möjligt.