Home / Customer Cases / Herajärvi Transport migrerar till AddSecure Co-Driver från Econen

Herajärvi Transport migrerar till AddSecure Co-Driver från Econen

Herajärvi Transport migrerade till AddSecures Co-Driver från Econen. VD, Marko Herajärvi, förklarar varför de valde Co-Driver och hur de installerade allt på 2 dagar.

Tala med en säljare
Herajärvi Transport AB, kund hos AddSecure sedan 2010

Företag: Herajärvi Transport AB
Huvudkontor: Tornio, Finland
Antal fordon: 24 lastbilar
Antal anställda: 35
Geografi: Norden
Kund hos AddSecure sedan: 2010
Lösningar: Co-Driver sedan 2022, Econen 2010–2022

Om Herajärvi Transport

Transport- och logistikföretaget Herajärvi Transport AB grundades 1955 och opererar idag över hela Norden. De har vuxit till 35 anställda och anlitar enbart svenska och finska chaufförer som är välbekanta med lokala lagar och vägar. Med 24 transportfordon erbjuder de mångsidig transportkapacitet såsom pall- och bulkgods transporter, bredlastsgodstransporter samt har även resurser för ADR-S (transport av farligt gods på landsväg). Herajärvi Transport är kund till AddSecure sedan 2010 då de började använda sig av Econen och 2022 migrerade de till ersättaren Co-Driver.

Modernt FMS system som stödjer morgondagens teknik

En av Marko Herajärvis viktigaste uppgifter som VD är att finna och utveckla modernare och smartare lösningar för deras hantering av sina fordon så att de kan möta de ständigt föränderliga utmaningarna.
– När vi fick presenterat Co-Driver och dess styrka ville vi migrera så snart som möjligt. Vi insåg att vi behövde byta våra gamla 2G enheter till nya som är kompatibla med 4G och 5G och vi ville ha ett system som är minst lika bra som Econen. Istället för att skjuta på problemet, valde vi att agera tidigt och kan nu fokusera på att utveckla vår verksamhet vidare.

Marko Herajärvi, VD på Herajärvi Transport AB

– Migreringen från Econen till Co-Driver gick jättesmidigt! Vi installerade alla bilar på bara 2 dagar.

Marko Herajärvi, VD på Herajärvi Transport AB

Övergången till Co-Driver från Econen

Med hjälp av projektledning och support från AddSecure, lyckades Herajärvi Transport migrera samtliga lastbilar till nya Co-Driver snabbt. Marko beskriver processen:
– Migreringen från Econen till Co-Driver gick jättesmidigt! Vi installerade alla bilar på bara 2 dagar. Vi planerade in migreringen under julledigheten då alla bilarna var inne och vi slapp ha bilar som behövde vänta på installation. Vi fick även oerhört bra och snabb hjälp från AddSecures projektledare och support vilket var värdefullt.

Mer tid över till annat med Co-Driver

– Vi har sparat massvis med tid sedan vi började arbeta med AddSecures lösningar. Det som framför allt sparar oss tid är möjligheten att följa alla bilar på karta, att vi kan räkna löner till våra förare automatiskt så att vi slipper göra något manuellt, samt att vi kan dela information till chaufförerna under deras rutter så att inget glöms. Våra chaufförer har mycket att stå i och det är smidigt att kunna hjälpa dem med notiser och påminnelser direkt i skärmen i stället för att använda tredjeparts applikationer på mobilen. Det leder till färre fel och nöjdare kunder, förklarar Marko Herajärvi.

Ett kraftfullt system med många funktioner

– Co-Driver är både modernare samt har fler tjänster och funktioner som vi behöver, i ett och samma system. Vi märker att ni på AddSecure utvecklar Co-Driver hela tiden och det är skönt att veta att systemet kommer att underhållas och utvecklas med marknaden, berättar Marko. Herajärvi Transport använder främst:

  • Arbetstidsrapportering

  • Positionering av fordon

  • Geofencing

  • Notiser till förarna

  • Färdskrivartömning

  • Dokumenthantering

Läs mer om Co-Driver

Boka en demo!

Optimera er flotta och sänk kostnaderna med AddSecures Co-Driver