Vehco stärker tillväxten med nya ägaren AddSecure – förvärvar Groeneveld ICT Solutions

AddSecure-ägda leverantören av Fleet Management-lösningar, Vehco, tillkännagav idag att företaget har förvärvat Groeneveld ICT Solutions, en ledande nederländsk leverantör av telematik- och Fleet Management-lösningar.

I maj 2018 förvärvade AddSecure den ledande europeiska Fleet Management-specialisten Vehco med syfte att företaget, genom såväl organisk tillväxt som förvärv, skall bli den ledande leverantören i Europa av Fleet Management-lösningar till tunga lastbilar (HCV). Bara tre månader efter tillkännagivandet av affären stöder den nya ägaren Vehco i bolagets långsiktiga tillväxtstrategi genom förvärvet av Groeneveld ICT Solutions, en ledande nederländsk leverantör av Fleet Management-lösningar.

AddSecure-ägda leverantören av Fleet Management-lösningar, Vehco, tillkännagav idag att företaget har förvärvat Groeneveld ICT Solutions, en ledande nederländsk leverantör av telematik- och Fleet Management-lösningar till ett brett spektra av transportföretag i Nederländerna, Tyskland, Belgien, Frankrike, Spanien och Polen.

När AddSecure gick in som nya ägare i maj i år erhöll Vehco ökad finansiell styrka och stöd för att bli den största leverantören av Fleet Management-lösningar i Europa till tunga lastbilar (HCV). Bara tre månader senare tillkännager Vehco det strategiska förvärvet av Groeneveld ICT. Genom förvärvet påskyndasVehcos tillväxt, det geografiska fotavtrycket vidgas och företagets övergripande konkurrenskraft och tjänster i Europa stärks.

– AddSecures engagemang gör det möjligt för oss att fortsätta växa vår verksamhet och att bäst serva våra kunder. Groeneveld ICT Solutions har byggt upp ett gott rykte när det gäller att leverera ledande Fleet Management-lösningar och kommer att ge oss en stark kundbas, säger Magnus Orrebrant, VD för Vehco.

– Vi är stolta över att stödja den fortsatta utvecklingen av Vehco. Förvärv är en viktig del av bolagets omfattande tillväxtplaner. Genom att integrera Groeneveld ICT Solutions verksamhet i sin egen tar Vehco ett steg närmare att bli den nya europeiska ledaren inom Fleet Management, säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure.

För Groeneveld ICT Solutions är förvärvet ett tillfälle att ansluta sig till en expansiv europeisk leverantör, att öka sin tillväxt och att dra nytta av Vehcos innovationsförmåga och kunskap inom Internet of Things (IoT) för transportbranschen.

– Vi är glada att nu bli del av en expansiv europeisk grupp inom Fleet Management. Groeneveld ICT bidrar med en stor installerad kundbas som kommer att gynna Vehcos innovationsmöjligheter och kompetens och vi ser fram emot att stödja tillväxten och arbetet i Vehco-laget, säger Luc Lammens, VD för Groeneveld ICT Solutions.

Groeneveld ICT Solutions omsättning uppgick år 2017 till nära 13 miljoner euro och företaget hade 67 anställda.

Loading