Vehco skruvar upp tillväxten genom nya ägaren AddSecure

Vehco, en av de största Europeiska leverantörerna av telematiksystem, skruvar nu upp tillväxttaktengenom AddSecure som förvärvade bolaget den 22 maj 2018. Med den nya ägaren har Vehco nu strukturen och den finansiella styrkan att bli den största leverantören av system för Fleet Management i Europa till tunga kommersiella fordon (HCV).

Vehco, en av de största Europeiska leverantörerna av telematiksystem, skruvar nu upp tillväxttaktengenom AddSecure som förvärvade bolaget den 22 maj 2018. Med den nya ägaren har Vehco nu strukturen och den finansiella styrkan att bli den största leverantören av system för Fleet Management i Europa till tunga kommersiella fordon (HCV).

AddSecure Group förvärvar den ledande europeiska Fleet Management-specialisten Vehco för att stödja fortsatt expansion och tillväxtplaner inom IoT. Förvärvet kommer ytterligare att stärka Vehcos omfattande tillväxt inom telematik för flottor med kommersiella fordon. AddSecure kommer att stödja Vehcos expansion till nya marknader och produktområden samt genomförandet av nya kostnadseffektiva affärsmodeller och Vehcos utvecklingskapacitet.

– Det här förvärvet är en del av vår strategi att flytta fram våra positioner på attraktiva marknader och IoT-vertikaler. Med Vehco i vår portfölj blir AddSecure-gruppen en ännu starkare aktör inom IoT och i synnerhet inom telematiksäger Stefan Albertsson, VD för AddSecure Group

– Genom förvärvet kan båda företagen dra nytta av möjligheterna i Vehcos omfattande tillväxtplaner. Det här gör att vi kan öka takten i vår plan för att bli den största leverantören av FMS till marknadssegmentet tunga nyttofordon (HCV) i Europa. Dessutom kommer Vehco och våra kunder att kunna dra nytta av den omfattande erfarenhet och tekniska expertis som AddSecure Group tillhandahåller. Våra affärsstrategier, framgångsrecept och kunder är en bra matchning, säger Magnus Orrebrant, VD för Vehco.

Vehco grundades 2001 vid Chalmers entreprenörskola på Chalmers tekniska högskola Chalmers Ventures är en huvudinvesterare. Genom åren har Vehco vuxit till att bli en väl positionerad europeisk aktör inom telematik.

– Aktieägarna letade efter en köpare med kapital och infrastruktur för att stödja ytterligare tillväxt och skalfördelar. Med AddSecure Group som ägare kommer Vehcos potential att kunna realiseras på bästa sätt, säger Ulrika N. Everingham, Investeringschef på Chalmers ventures, en av majoritetsägarna.

Vehco kommer att ingå i AddSecure Group, men man kommer att fortsätta att drivas och styras som ett eget bolag och varumärke. Vehcos VD, Magnus Orrebrant, kommer att ta plats i AddSecure Groups koncernledning och rapportera direkt till koncernchefen Stefan Albertsson.

Affären är AddSecure-gruppens femte förvärv i sektorn säker kritisk kommunikation de senaste åren. 2016 förvärvade AddSecure Group det brittiska företaget Chiron Security Communications och svenska Smart Grid Networks. 2017 slutförde gruppen förvärvet av svenska Contal Security och en avknoppning till Finnish Prevent 360.

Om Vehco
Vehco AB, grundat 2001, är en ledande europeisk leverantör av Fleet Management-system (FMS). Kärnverksamheten är att tillhandahålla Fleet Management-lösningar till företag med nyttofordon. Företaget har kontor i Sverige (HK), Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Frankrike och Italien. Vehco strävar efter att alltid erbjuda närhet och kontakt med sina kunder på det lokala språket. Företaget marknadsför och säljer sina produkter via ett dedikerat säljteam och genom partners i Europa. Vehco har 80 anställda

och en årlig omsättning på 16 mn euro. Mer information finns på www.vehco.com

Om AddSecure Group
AddSecure Group är ledande europeisk leverantör av säkra kritiska kommunikationslösningar. Företaget servar mer än 50 000 kunder över hela världen med närmare 400 000 anslutningar och en miljon levererade anslutna enheter, och man arbetar målinriktat med säkerhet, tillförlitlighet, kvalitet och innovation. Genom strategiska förvärv anpassar sig AddSecure Group efter marknadens behov och förser kunderna med de bästa lösningarna för morgondagens säkerhetsutmaningar. Koncernen har sitt huvudkontor i Sverige och arbetar för närvarande inom fem affärsområden; fastighetssäkerhet, fastighetsautomation, försörjningssektorn och fleet management. De företag som ingår i AddSecure-koncernen är: AddSecure, en ledande leverantör av säkra kommunikationslösningar inom övervakade larm och kritisk IoT-kommunikation; Chiron, en ledande leverantör av avancerade larm över IP (AoIP); Contal Security, en ledande svensk leverantör av lösningar för digital in- och utåtgående larmöverföring och integrerade säkerhetssystem; Smart Grid Networks, en leverantör av smarta lösningar för kraftnätsautomation och digital kommunikation inom försörjningssektorn; och Vehco, en ledande specialist inom europeiska Fleet Management- system som tillhandahåller IoT-lösningar till en rad stora och små HCV-kunder (Heavy Commercial Vehicles) och mixade vagnparker över hela Europa.

AddSecure Group har närmare 260 anställda och ägs av Abry Partners, en amerikansk private equity-fond som grundades 1989 och som har sitt huvudkontor i Boston, USA. Abry Partners är ett av USA: s mest framgångsrika private equity-bolag och har sedan starten genomfört mer än 550 transaktioner till ett värde av över 61 miljoner US- dollar.För mer information, gå in på AddSecure Group. 

Loading