​Vehco förvärvar Polens ledande Fleet Management-företag, frameLOGIC, för att stärka sitt europeiska fotavtryck

​Vehco förvärvar Polens ledande Fleet Management-företag, frameLOGIC. Genom förvärvet stärker Vehco sin position i Polen och sin strategi att bli den ledande leverantören av Fleet Management och Transport Management Systems i Europa.

Genom förvärvet stärker Vehco sin position i Polen och sin strategi att bli den ledande leverantören av Fleet Management och Transport Management Systems i Europa.

AddSecure-ägda Fleet Management Systems-leverantören Vehco, meddelar idag att företaget har förvärvat frameLOGIC, den ledande polska leverantören av molnbaserade lösningar för Fleet Management, Transport Management och Mobile Workforce Management.

Sedan AddSecure gick in som nya ägare förra året har Vehco aktivt bedrivit sin tillväxtstrategi och vision om att bli den ledande Fleet Management-leverantören i Europa för tunga kommersiella fordon (HCV). Det strategiska förvärvet av frameLOGIC kommer att ytterligare påskynda tillväxten och komplettera företagets befintliga erbjudande. För frameLOGIC är förvärvet en möjlighet att ingå i en expansiv europeisk koncern och dra nytta av Vehcos innovationsförmåga och expertis inom Fleet Management Systems.

– Vi är glada över att välkomna frameLOGIC till Vehco-familjen. De har skapat ett starkt team och utvecklat imponerande toppmoderna lösningar. Båda företagen kommer att dra nytta av varandras utveckling och det finns flera synergimöjligheter framöver. Våra kunder kommer att dra fördel av en bredare lösningsportfölj och vår kombinerade expertis, säger Johan Frilund, VD för Vehco.

– Det är väldigt spännande för oss att få ingå i Vehco och vara en del av företagets expansiva resa. Fusionen ger möjligheter till tekniska innovationer och tillväxt och expansion kan uppnås snabbare. Våra kunder kommer att dra fördela av en starkare lösningsportfölj och få tillgång till expertis inom hela Vehco-gruppen, säger Michał Szprynger, VD för frameLOGIC.

– Förvärvet stärker båda företagens fotavtryck på marknaden betydligt. Vehco och frameLOGIC kompletterar varandra bra och kommer att sträva efter att bli ledande leverantörer inom FMS och TMS i Europa tillsammans, säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure.

frameLOGIC kommer att fortsätta som ett separat företag och varumärke. Michał Szprynger kommer att gå med i Vehcos utvidgade ledningsgrupp och rapportera direkt till VD, Johan Frilund.


För mer information, kontakta:

Anna Stoldt, CCDO, Vehco AB, Tel. +46 (0) 31 64 51 17, [email protected]

Michał Szprynger, CEO of frameLOGIC, +48 602 237 747[email protected]

Kristina Grandin, Corporate Communications, AddSecure, tel. +46 70 689 52 08, [email protected]

Loading