Sjöräddningssällskapet utökar sitt samarbete med AddSecure

AddSecure och Sjöräddningssällskapet utvidgar samarbetet med en helhetslösning för drift och kommunikation.

Sjöräddningssällskapet säkrar upp sin kritiska infrastruktur med helhetslösning för drift och kommunikation från AddSecure.

Sjöräddningssällskapet och AddSecure samarbetar sedan flera år. AddSecure har hjälpt frivilligorganisationen att bygga upp ett rikstäckande utalarmeringssystem, TeleCall, för att snabbt och effektivt kalla in resurser som räddar liv längs Sveriges kuster och stora sjöar.

Nu utvidgas samarbetet och Sjöräddningssällskapet lägger den kompletta driften i en säker servermiljö hos AddSecure. Helhetslösningen, TeleCall Cloud, består av säkrade servrar, robust kommunikationsutrustning och en privat molnbaserad VPN-uppkoppling till organisationens 72 sjöräddningsstationer runt om i Sverige.

– Det handlar om vår viktigaste infrastruktur, att larma ut våra sjöräddare för livräddning. Sekunder kan vara avgörande och hög driftsäkerhet är ett måste. AddSecure var det självklara valet för oss och det känns tryggt att kommunikationen är säkrad och övervakad 24/7, och att nätverken är skyddade, säger Adam Goll Rasmussen, räddningstjänstansvarig, på Sjöräddningssällskapet.

– Vi är stolta över vårt långvariga samarbete och glada att även ha fått förtroendet att ansvara och säkra driften för Sjöräddningssällskapets viktiga och livräddande arbete. Våra lösningar är särskilt framtagna för samhällskritiska verksamheter som inte vill hantera den komplexa tekniken bakom säkrad kommunikation och drift, säger Magnus Hammarsten, Head of AddSecure Smart Rescue Nordic.

TeleCall Cloud-lösningen, som driftsattes hos Sjöräddningssällskapet den 14 april, är en tjänst för säkrad kritisk kommunikation. Lösningen består av en serverplattform installerad och driftad i AddSecures datacenter med full redundans. Kundens tjänster är skyddade både fysiskt och logiskt. Den fysiska anläggningen är säkerhetsklassad och använder flera behörighetsnivåer för access till utrustning och applikationer. Tjänsten övervakas 24/7.

Loading