AddSecures dotterbolag LPA tillsätter ny vd

Med start den 1 mars, 2023, tillträder Uno Zell som vd för Lunds ProgramArkitekter AB (LPA), ett bolag inom AddSecuregruppen, förvärvat i juni 2022.

AddSecure, en ledande europeisk leverantör av säker IoT-konnektivitet och helhetslösningar, tillkännagav idag utnämningen av Uno Zell till ny vd för dotterbolaget Lunds ProgramArkitekter AB (LPA).

LPA, som utvecklar och säljer IT-system för räddningstjänsten, förvärvades av AddSecure i juni 2022. LPA:s avancerade mjukvarutjänster som är speciellt anpassade för räddningstjänstens behov, både när det gäller operativt och administrativt arbete, ingår i AddSecures produktportfölj till räddningstjänster och kommuner.

Uno Zell har lång erfarenhet av samhällssäkerhet och har arbetat med olika typer av tekniska system och kommunikationslösningar. Han kommer senast från Swedish Northcom AB, där han som Key Account Manager arbetat med kunder inom landsting, kommun, energi och myndigheter med fokus på kommunikation.

— Med sin gedigna erfarenhet av och kunskap om räddningstjänsten i Sverige, samt höga kompetens inom säker kritisk kommunikation, är Uno rätt person för att utveckla LPA vidare, säger Stefan Albertsson, vd på AddSecure.

— Jag ser mycket fram emot att börja på LPA. Jag har under femton år arbetat med kunder inom public safety-segmentet med kommunikationslösningar och system för inre och yttre ledning. Jag värdesätter det personliga mötet, och ser fram emot att få utveckla LPA:s Daedalos Respons, och övriga produkter och tjänster, tillsammans med befintliga och nya kunder till marknadens bästa lösningar, säger Uno Zell.

Uno Zell tillträder sin tjänst den 1 mars 2023.

Loading