AddSecure utser ny affärsområdeschef Smart Alarms

Peter Johansson tillträder som ny affärsområdeschef för Smart Alarms. Hans gedigna erfarenhet från flera ledande positioner och internationella bakgrund kommer att stärka företagets tillväxtstrategi ytterligare.

AddSecure, en ledande europeisk leverantör av säkra IoT-konnektivitetslösningar med fokus på kritisk kommunikation och säker data, meddelade idag att företaget utnämnt Peter Johansson till ny affärsområdeschef för Smart Alarms.

Rollen innebär att Peter Johansson kommer att leda den globala Smart Alarms-organisationen, ansvara för att driva strategiarbetet både vad gäller affärer och kunder, samt identifiera nya marknadsmöjligheter. Detta med syfte att tillgodose kundbehov på kort sikt och samtidigt genomföra den långsiktiga affärsstrategin för affärsområdet.

– Vi är glada över att välkomna Peter till AddSecure-teamet. Hans starka ledaregenskaper och teknikbakgrund kombinerat med en gedigen erfarenhet av att skapa lönsam tillväxt kommer starkt bidra till att vi kommer att uppnå företagets finansiella och strategiska mål, säger Stefan Albertsson, vd för AddSecure.

Peter har mer än 20 års erfarenhet från ledande positioner i Europa och Asien, på företag i alla storlekar från startups till etablerade bolag, inklusive Ericsson JV i Kina, Emerson Energy Systems i Kina, Schneider Electric Buildings i Sverige och Nasdaq-listade Image Systems.

– Jag är mycket glad över att bli en del av AddSecure-teamet. Med min erfarenhet av att ha lett flera företag genom stark tillväxt, både organiskt och genom förvärv, och med stöd av det engagerade Smart Alarms-teamet, ser jag att vi tillsammans kommer att kunna utveckla företagets tillväxtstrategi ytterligare, säger Peter Johansson.

Peter Johansson tillträdde rollen den 1 oktober 2021 och ingår i AddSecures ledningsgrupp.

Han efterträder Magnus Lengdell som utnämnts till Group CTO.

Loading