AddSecure utser Magnus Lengdell till ny CTO

AddSecure utser Magnus Lengdell till ny CTO. Lengdell kommer med sin långa erfarenhet att spela en nyckelroll för att implementera företagets strategi gällande teknologi och digital innovation inom säkrad kritisk kommunikation.

Lengdell kommer med sin långa erfarenhet att spela en nyckelroll för att implementera företagets strategi gällande teknologi och digital innovation.

AddSecure, en ledande europeisk leverantör av säkra kommunikationslösningar inom övervakade larm och kritisk IoT-kommunikation, tillkännager idag att Magnus Lengdell utnämns till ny Chief Technology Officer.

Lengdell kommer att ansvara för den fortsatta utvecklingen av AddSecures tekniska roadmap, nyttja sin omfattande erfarenhet av utveckling av hård- och mjukvara samt sina erfarenheter från telekomindustrin. Magnus har gedigen kunskap om komplex lösningsförsäljning och erfarenhet av att hantera korsfunktionella globala team. Magnus kommer också att arbeta nära företagets produktavdelningar för
att driva teknik- och snabb produktutveckling samt dataanalysleveranser till kunder och partners.

Magnus Lengdell har tidigare arbetat som Global Service Portfolio and Sales Director Cloud & Managed Services hos Giesecke+Devrient. Under sin karriär har Magnus haft flera ledande befattningar. Han har en civilekonomexamen från Uppsala universitet och har studerat datavetenskap och teknik vid Luleås tekniska universitet.

– Vi är mycket glada att välkomna Magnus till vår ledningsgrupp. Magnus har djupa tekniska kunskaper och molnlösningserfarenhet och är en kreativ problemlösare. Hans erfarenheter och personliga egenskaper är väldigt värdefulla för vårt företag och den strategiska resa vi för närvarande befinner oss på, säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure.

AddSecure strävar efter att vara det logiska valet för alla säkerhetsmedvetna kunder och en ledande aktör inom övervakade larm och kritisk IoT-kommunikation på den europeiska marknaden.

– Jag är stolt över att vara med och driva detta framåtriktade och expansiva företag framåt. AddSecure har under många år stöttat sina kunder med säkrad kritisk kommunikation. Vägen framåt är spännande och full av möjligheter att leverera trygga och säkra premiumlösningar, säger Magnus Lengdell, inkommande CTO.

Magnus Lengdell kommer att ingå i AddSecures ledningsgrupp och rapporterar till vd. Han tillträdde sin nya roll den 13 augusti.

Ib Andersen, tidigare CTO, kommer att ta en ny roll som Senior Advisor till ledningsgruppen.

Loading