AddSecure utser Head of M&A och utnämner ny CFO

AddSecure fortsätter att fokusera på tillväxt. Nils Kjölhede tillträder ny tjänst som Head of Mergers & Acquisitions och Rasmus Pedersen utses till ny Chief Financial Officer

AddSecure fortsätter att fokusera på tillväxt. Nils Kjölhede tillträder ny tjänst som Head of Mergers & Acquisitions och Rasmus Pedersen utses till ny Chief Financial Officer.

AddSecure, en ledande europeisk leverantör av premiumlösningar inom säkrad kritisk kommunikation och data, har utsett nuvarande CFO, Nils Kjölhede, till Head of Mergers & Acquistions för att leda den fortsatta utvecklingen och expansionen av AddSecure.

Under de senaste tre åren har AddSecure genomfört flera strategiska förvärv och den höga nivån av M&A-aktivitet kommer att fortsätta under de kommande åren. I sin nya roll kommer Kjölhede att ansvara för att hitta lämpliga förvärv anpassade till AddSecures affärsstrategi och att leda förhandlingar.

– Förvärv utgör en viktig grund i vår strategi för att utöka vår närvaro i Europa under de kommande åren. Tack vare Nils gedigna erfarenhet stärker vi våra möjligheter inom M&A och fortsätter att bygga vår globala närvaro. Jag ser fram emot att fortsätta vårt nära samarbete för att uppnå tillväxt och vill tacka Nils för hans utmärkta arbete som CFO, säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure.

I samband med att Kjölhede tillträder rollen som Head of M&A, tillsätter AddSecure Rasmus Pedersen som CFO. Pedersen har lång erfarenhet från säkerhetsbranschen och har haft ledande roller på Verisure UK, Falck A/S och Securitas AB. Pedersen kommer närmast från Hoist Group, där han som CFO ledde den finansiella integrationen av tre stora internationella företag i Europa, implementerade en standardiserad rapporteringsprocess i hela koncernen och drev organisk tillväxt genom ökad resultatvisabilitet.

Pedersen har en Master of Economics and Business Administration från Copenhagen Business School i Danmark.

– Rasmus är en beprövad ledare med gedigen erfarenhet av att driva förändring och tillväxt i globala bolag, säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure. Tidpunkten för hans tillträde är mycket passande i och med att vi expanderar inom nya marknadssegment. Med sin breda ekonomiska expertis och gedigna ledarskapserfarenhet är jag övertygad om att Rasmus är rätt i rollen och att han kommer att föra företaget framåt i vår nästa tillväxtfas.

Pedersen kommer att leda företagets globala ekonomifunktion och tillsammans med ledningsgruppen sätta den övergripande affärsstrategin.

– Jag ser fram emot att börja på AddSecure och att ta en aktiv roll i företagets resa mot att bli den ledande aktören i Europa inom säkrad kritisk kommunikation och lösningar, säger Rasmus Pedersen. Jag har för avsikt att fortsätta AddSecures starka finansiella utveckling och operationella åtaganden.

Pedersen kommer att rapportera till VD Stefan Albertsson och ingå i företagets ledningsgrupp. Förändringarna träder i kraft omedelbart.

Loading