AddSecure utnämner Claes Ödman till ny affärsområdeschef för Smart Transport

Med sin internationella erfarenhet och starka meritlista kommer Claes Ödman att leda AddSecure Smart Transport genom nästa fas av tillväxt.

AddSecure, en ledande europeisk leverantör av förstklassiga IoT-lösningar med fokus på säker kritisk kommunikation och data, meddelade idag att man utnämner Claes Ödman till ny affärsområdeschef för Smart Transport med omedelbar verkan.

Claes Ödman tillför mer än 25 års erfarenhet av internationellt, seniort ledarskap och har innehaft befattningar som COO för Ascom, styrelseordförande i Sensys Gatso Group AB och flera befattningar som Vice President inom Ericsson. Han har en stark meritlista när det gäller att driva förändring, tillväxt och affärsförbättringar med fokus på innovation och affärsutveckling.

Bland prestationerna på Ericsson kan nämnas införandet av en ny marknadsorganisation som inkluderade en ny “gemensam kärna” med lösningar och professionellt servicefokus för Ericssons regioner. Projektet, som han tilldelades av vd, berörde 50 000 anställda. I sina roller som vd för Ericsson Multimedia Solutions, och därefter Ascom Wireless Solutions, ökade han försäljningen och genomförde nio förvärv.

– Med utnämningen av Claes Ödman till affärsområdeschef är jag övertygad om att AddSecure Smart Transport kommer att uppnå sin fulla potential. Med sin erfarenhet och kompetens kommer han att kunna leda affärsområdet genom nästa fas av tillväxt. Claes erfarenhet av att utveckla företag är precis vad AddSecure behöver i detta skede. Detta kommer att säkerställa att vi som företag når ytterligare framgångar samtidigt som organisk tillväxt och nyförvärv påskyndas, säger Stefan Albertsson, vd för AddSecure.

– AddSecure är ett spännande och ambitiöst företag med ett starkt tillväxtfokus och jag ser fram emot att bli en del av teamet och ta mig an transportvertikalen. Mina tidigare erfarenheter av att arbeta med digitalisering och att förvärva och integrera företag kommer väl till nytta och kommer skapa ännu större framgångar för såväl Smart Transport som företaget i stort, säger Claes Ödman.

Claes Ödman tar över efter Johan Frilund, som har bestämt sig för att ta sig an nya möjligheter utanför AddSecure.

– Jag vill tacka Johan Frilund för det han har bidragit med på AddSecure. Med sitt engagemang och driv har han tagit Smart Transport till den nivå som affärsområdet befinner sig på idag, och jag önskar honom lycka till i framtiden, säger Stefan Albertsson.

AddSecure Smart Transport har förvärvat sju företag under de senaste tre åren och inom affärsområdet arbetar idag 470 anställda i 13 länder.

Loading