AddSecure stärker sin position ytterligare genom förvärv i Finland

AddSecure förvärvar Prevent 360:s larmkommunikationsverksamhet för att ytterligare stärka sin position som en ledande europeisk aktör inom säkrad kritisk kommunikation.

AddSecure förvärvar Prevent 360:s larmkommunikationsverksamhet för att ytterligare stärka sin position som en ledande europeisk aktör inom säkrad kritisk kommunikation.

Förra månaden tillkännagav AddSecure att företagets mål är att bli det ledande företaget i Europa inom sitt område, när företaget förvärvade Contal Security. AddSecure stärker nu sin nordiska närvaro ytterligare genom att förvärva alarmkommunikationsverksamheten av finska Prevent 360, som är majoritetsägt av private equity-företaget Intera Partners.

Denna del av Prevent 360 tillhandahåller en rad larmöverförings- och övervakningstjänster och har en betydande del av marknaden för överföring av brandlarm i Finland. Enligt avtalet kommer AddSecure och Prevent 360 också att ingå ett strategiskt partnerskap och tillhandahålla tjänster till varandra.

– Finland är en stark och växande marknad för avancerad teknologi och eftersom AddSecure har omfattande erfarenhet inom säkerhetsområdet och en tradition av anpassning till marknadens behov, såg vi att detta passar väl strategiskt. Vi är mycket glada över att kombinera våra två företag och utnyttja vårt gemensamma kunnande och expertis för att öka tillväxten, säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure.

– Det råder ingen tvekan om att verksamheten i och med detta kommer att få fortsatt tillväxt och att AddSecure är rätt partner för att stödja larmkommunikationstjänsternas fortsatta framgång. Prevent 360 kommer nu i allt högre grad att fokusera på sin kärnverksamhet som är att tillhandahålla bevakning och andra säkerhetstjänster till företagskunder, säger Juhani Laakso, styrelseledamot i Prevent 360 och partner på Intera.

– Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att uppnå stora saker och vi kommer även fortsättningsvis att erbjuda högkvalitativa tjänster till våra gemensamma kunder på marknaden, kommenterar han partnerskapet vidare.

AddSecure kommer att ta det väletablerade servicekonceptet som Prevent 360 har utvecklat vidare. Som en del av affären meddelar företaget också att de nuvarande lokala Prevent 360-anställda kommer att bli en del av AddSecure-organisationen och att en ny enhet, AddSecure Oy, etableras.

Förvärvet av Prevent 360:s alarmkommunikationsverksamhet markerar AddSecures tredje företagsförvärv 2017, efter Contal Security i Sverige och Chiron Security Communications i Storbritannien. Enligt Stefan Albertsson är företagsförvärv viktiga steg i AddSecures strategi att bli en ledande europeisk aktör inom säkrad kritisk kommunikation.

För mer information kontakta:
Kristina Grandin, Corporate Marketing Manager, AddSecure
Mobil: +46 70 689 52 08, email: [email protected]

Juhani Laakso, styrelseledamot, Prevent 360 och partner, Intera
Mobile +358 40 646 22 55, Email: [email protected]

Loading