AddSecure satsar stort med ny ägare

Det svensk-norska företaget AddSecure köps av den amerikanska privata equityfonden Abry Partners. AddSecure satsar nu tungt på smarta IoT-lösningar, breddar grundutbudet och satsar på att expandera inom kort.

Det svensk-norska företaget AddSecure köps av den amerikanska privata equityfonden Abry Partners. AddSecure satsar nu tungt på smarta IoT-lösningar, breddar grundutbudet och satsar på att expandera inom kort. 

– Vi har stora ambitioner framöver och är glada över att få en erfaren ägaresom vill jobba tillsammans med oss mot nya mål, säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure.AddSecure skapades efter fusionen av det svenska företaget Multicom Security och Safetel. AddSecure har på respektive marknad varit ledande inom överföring av kritisk larmkommunikation sedan 70-talet.

AddSecure ägdes fram till uppköpet av det brittiska investeringssällskapet GMTCommunications Partners LLP, norska Viking Venture, Follum Invest och B.Skaugen Private Equity. AddSecure har totalt 120 anställda, varav 70 stycken i Sverige fördelat på 55 vid huvudkontoret i Stockholm och 15 stycken i Göteborg.

Tror på svensk teknologi

Privata equity-fondet Abry Partners har huvudkontor i Boston, USA och är specialiserade på företag inom teknologi, media och kommunikation. Abry Partners övertar 100% av aktierna i AddSecure och vill nu jobba tätt med ledningen för att ta en solid position på en snabbväxande marknad.

– AddSecure har genom sina lokalt utvecklande lösningar tagit en unik position på den skandinaviska marknaden för säker kommunikation. Sverige och svenska tekniska lösningar är i framkant av den globala utvecklingen och vi är övertygade om att AddSecure kan bli en solid internationell aktör inom de närmaste åren, säger Rob Nicewicz, Principal i Abry Partners.

Satsar på IoT

För AddSecure markerar uppköpet början på en ny och spännande fas i företagets utveckling. AddSecure riktar nu in sig mot den snabbväxande marknaden med starkt fokus på IoT (Internet of things), genom att tillhandahålla en enkel och säker möjlighet för att koppla enheter till användare. För två veckor sedan lanserades den första tjänsten inom kategorin Secure Connect under teknologimässan IoT Talks i Stockholm.

– IoT betyder för oss en enorm möjlighet på en marknad som växer kraftigt. Behovet för säkra, enkla lösningar för kommunikation är stort och det blir ett fokusområde för oss framöver. Med Abry Partners får vi en ägare som delar dessa ambitioner för AddSecure och vi ser fram emot att med stark tillväxt, expandera som en del av deras redan imponerande portfölj, säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure.

Svensk framgångssaga

Svenska Multicom Security och Safetel har sedan starten haft ett unikt säkerhetserbjudande och erbjuder den tryggaste och säkraste leveransen för kritisk kommunikation. Som marknadsledande är positionen ohotad och mycket av tyngden ligger i företagets långa erfarenhet. Ledningen i AddSecure är tydliga med att framgångssagan ska föras vidare också med nya ägare.

– Vår starka lokala förankring i Sverige och Norge är en viktig del av vårt DNA och hemligheten bakom vår framgång. Det var en viktig punkt för våra nya ägare och en affärsmodell vi kommer att framhålla även i fortsättningen, säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure.

Om Abry Partners
Abry Partners är en amerikansk private equity-fond stiftad 1989 med huvudkontor i Boston, USA. Det är en av USA´s mest framgångsrika private equity sällskap med mer än 550 genomförda transaktioner till ett värde av över 61 miljarder USD sedan starten.

Loading