AddSecure och RCO stärker partnerskap – breddar kundkretsen för kommunikations-lösningar

Samarbetet innebär att RCO nu paketerar och säljer hårdvaran för AddSecures tjänst Connect Intercom tillsammans med sina produkter.

AddSecure, en ledande europeisk leverantör av säker IoT-konnektivitet och helhetslösningar, ingick 2020 ett partnerskap med RCO Security AB, en ledande tillverkare och leverantör av tjänster och produkter inom passer- och säkerhetssystem. Nu tar parterna nästa steg i arbetet med att erbjuda kvalitativa, tillförlitliga och framtidssäkra porttelefonilösningar på marknaden.

Genom det initiala samarbetet gjorde AddSecure det möjligt att digitalisera analoga signaler och samtal från RCOs porttelefoner genom sin tjänst Connect Intercom, en modern och lättinstallerad porttelefonilösning som realiseras via Edge VS5051. Nu blir det möjligt för kunder att köpa hårdvaran för Connect Intercom direkt via RCO.

– Som en digital lösning är Connect Intercom en enorm förbättring jämfört med befintliga lösningar på marknaden, där många använder så kallade ATA-boxar för att koppla upp sina porttelefoner. AddSecure har skapat den perfekta lösningen för att koppla upp våra porttelefoner. Det är en smidig och digital lösning som går snabbt att installera då den inte kräver någon extra kabeldragning. Vi ser därför fram emot att börja paketera och sälja AddSecures produkt som en del av vårt erbjudande, säger Patrik Drugge, produktchef, RCO Security AB.

Genom samarbetet med RCO kommer AddSecure att nå en bredare kundkrets, och bidrar samtidigt till påskyndandet av ett mer hållbart och säkert samhälle.

– Vi befinner oss just nu i ett omfattande teknikskifte. Gamla kopparnät byts ut till förmån för 4G och 5G. Porttelefonilösningar baserade på kopparnäten och 3G kommer att helt sluta fungera, vilket självklart påverkar bostadsrättsföreningar och företag. Vi måste därför nå ut till fler som har behov av enkla, hållbara och effektiva lösningar som säkrar kommunikationen. Moderna och mer effektiva system leder dessutom till kostnadsbesparingar och lägre underhållskostnader, vilket gör vårt samarbete med RCO ännu mer rätt i tiden ur ett hållbarhetsperspektiv. Detta är definitivt en början på ett långsiktigt samarbete, säger Olof Samuelsson, försäljningschef för Smart Alarms på AddSecure.

Loading