AddSecure och RCO i nytt samarbete – introducerar nya lösningen Connect Intercom

AddSecure och RCO i nytt samarbete. Introducerar nya lösningen Connect Intercom, som ska hjälpa kunder att säkerställa pålitlig och kvalitetssäker IP-telefoni via porttelefoner.

Samarbetet ska hjälpa kunder att säkerställa pålitlig och kvalitetssäker IP-telefoni via porttelefoner. 

AddSecure, en ledande europeisk leverantör av förstklassiga IoT-lösningar med ett fokus på säker kritisk kommunikation och data, har ingått ett nytt samarbete med RCO Security AB, en ledande tillverkare och leverantör av tjänster och produkter inom passer- och säkerhetssystem.

Förändringar i telekommunikationsnätet, som att de gamla kopparnäten byts ut, har medfört bristande kvalitet för porttelefonskommunikation hos bland annat bostadsrättsföreningar och företag. RCO och AddSecure ska nu arbeta tillsammans för att stödja bytet och övergången till kvalitativa, tillförlitliga och framtidssäkra porttelefonilösningar på marknaden.

Lösningen Connect Intercom
AddSecure står för utvecklingen av tjänsten Connect Intercom, en modern porttelefonilösning som realiseras via en terminal, Edge VS, som kommer underlätta för både installatören och slutkunden.

Terminaltjänsten gör det möjligt att digitalisera de analoga signaler och samtal som kommer från RCO:s porttelefoner och på så sätt koppla upp samtalet. Lösningen är utformad för att förenkla installationsprocessen och minimera produkthanteringen för kunden. Det innebär en förbättrad röstupptagning och RCO kommer inte längre vara beroende av en fast uppkoppling då terminalen istället kopplar upp ett så kallat hypertelefonisamtal via 4G-nätet.

– För oss innebär detta ett nytt och spännande segment, samt en möjlighet för oss att adressera nya kundsegment. Produkten i sig öppnar dessutom upp för flera olika applikationer på samma lösning. Vi är stolta över samarbetet med RCO där vi kombinerar våra företags expertis, vilket har resulterat i en smart konfigurerad lösning, samtidigt som vi stärker vårt Smart Alarms-erbjudande i Sverige, säger Olof Samuelsson, försäljningschef på AddSecure.

– Från båda sidor tar vi nu ett kvalitetsansvar för funktionen av porttelefonikommunikationen. RCO och AddSecure vill tillsammans säkra kvaliteten på porttelefonslösningar för att möta det uttryckta behovet från kunder, och där har AddSecure nu tagit fram en smidig, hållbar och effektiv lösning, säger Patrik Drugge, produktchef, RCO Security AB.

Först ut att ta del av den nya lösningen var det kommunala bostadsbolaget Olofströmshus, som hade ett behov av en porttelefonilösning av fabrikat RCO. Holje El stod för installationen.

– Installationen var oerhört enkel. Det tog bara 10 minuter att få allt på plats och att fungera. Hela processen har gått väldigt smidigt, från driftsättningen till supporten vi har fått från AddSecure, som sköter själva programmeringen av lösningen. Installationen gjordes i juni och både vi och Olofströmshus är väldigt nöjda, säger Daniel Björnsson, ansvarig teletekniker på Holje El i Olofström.

Mer information om Connect Intercom här

För mer information, kontakta:
Kristina Grandin, Director Corporate & Marketing Communications, AddSecure
Mobil: 070-689 52 08, [email protected]

Loading