AddSecure och Bravida Norge ingår samarbete för att framtidssäkra larmsystem

AddSecure och Bravida Norge ingår i ett samarbete för att hjälpa kunder att säkerställa kritisk kommunikation i larmsystem när förändringarna i telekommunikationsnätet snart träder i kraft.

Samarbetet ska hjälpa kunder att säkerställa kritisk kommunikation i larmsystem när förändringar i telekommunikationsnätet snart träder i kraft.

AddSecure, en ledande europeisk leverantör av premiumlösningar för säkrad kritisk kommunikation och data, och Bravida Norge, den ledande leverantören av projekt och tjänster inom el, rörledningar och ventilation, har tecknat ett samarbetsavtal.

Bravida Norge och AddSecure ska arbeta tillsammans med att byta ut larmsändare för att stödja kundernas övergång till pålitliga och framtidssäkra lösningar. Avtalet är ett resultat av flera års gott samarbete och är en del av AddSecures partnerprogram.

Förändringar i telekommunikationsnätverket

Behovet att byta ut larmsändare beror på stora förändringar i telekommunikationsnätet. Telenor har meddelat att 3G-nätet kommer att släckas ned under 2020 och 2G-nätet innan 2025. Något som är i linje med 4G-expansionen. Förändringarna i telekommunikationsnätet kommer att påverka all teknik baserad på 2G- och 3G-kommunikation, och enheterna måste därför ersättas med enheter som är baserade på modernare teknik för att säkerställa driften.

– Det beräknas idag finnas cirka 40 000 larmsändare i norska fastigheter som sänder larm via 2G- och 3G-nätverk. När båda nätverken är nedstängda fungerar inte den kritiska kommunikationen längre. Det kan handla om livskritiska system som brandlarm som måste kopplas direkt till brandkåren, säger Dag Reinemo, försäljningschef för Smart Alarms i Norge.

– Med tanke på det stora antalet installerade enheter som behöver bytas ut är vi helt beroende av strategiska partnerskap för att möta efterfrågan, fortsätter Reinemo.

– Vi är väldigt nöjda med avtalet som har undertecknats. Ett stort antal projekt förväntas för Bravida i framtiden och det kommer att vara väldigt viktigt att möta marknadens efterfrågan. Gemensamt för båda företagen är att vi vill göra saker så enkla som möjligt för kunderna och därför har vi lanserat en webbplats som gör det enkelt att beställa utbyte, säger Frode Andersen, chef för Fire & Security Oslo på Bravida Norge AS.

Avtalet undertecknades i november men trädde i kraft först i januari 2020.

Loading