AddSecure lanserar kostnadseffektiv spårning av tillgångar baserat på passiv positionering

Den nya IoT-lösningen riktar sig till alla transportföretag som letar efter ett kostnadseffektivt sätt att spåra sina resurser i samma system som sina fordon.

AddSecure, en ledande europeisk leverantör av förstklassiga IoT-lösningar med fokus på säker kritisk kommunikation och data, lanserade idag AddSecure Sense, en ny lösning för spårning av tillgångar. 

AddSecure Sense riktar sig till alla företag som har tillgångar som de vill spåra och erbjuder ett kostnadseffektivt sätt att positionera resurser baserat på Bluetooth Low Energy (BLE). SenseTag, som använder denna passiva positioneringsteknik, kräver ingen installation och har en batteritid på över 5 år. Den fungerar ihop med andra BLE-utrustade enheter från AddSecure.  

Magnus Gunnergård, tillförordnad VP Product & Technology på AddSecure Smart Transport, kommenterade följande: ”Vår nya lösning kommer att ändra spelplanen för företag som letar efter ett kostnadseffektivt sätt att spåra sina resurser. Eftersom vi har sänkt kostnaderna rejält för spårning kommer det nu att vara lönsamt att också spåra mindre värdefulla resurser. I åratal har vi hjälpt företag att optimera sina fordonsparker med våra sofistikerade lösningar för Fleet Management. Med denna nya IoT-lösning kommer vi nu att kunna utöka vårt erbjudande till att även omfatta alla typer av tillgångar som är värda att övervaka.” 

Genom att använda BLE-teknik på ett innovativt sätt har vi gjort SenseTags små och enkla att installera, men ändå med en batteritid på över 5 år.

Carl Löfström, fordonsansvarig på EB Road Cargo i Sverige, förklarade: ”Införandet av kostnadseffektiva BLE-enheter kommer att göra det mycket lättare för oss att hålla kontrollen över våra resurser. Vi kommer nu att enklare kunna spåra tillgångar som trailers, växelflak och containrar vilket resulterar i bättre kontroll och högre utnyttjandegrad av våra resurser.”

Tack vare det omfattande och säkra AddSecure-nätverket, baserat på fordonsdatorer och andra mobila enheter, kommer SenseTags att ha tillgång till ett stort nät som de kan koppla upp sig genom, vilket garanterar god uppkopplingsförmåga och tillförlitliga data.

Mer information om AddSeure Sense finns här

Loading