AddSecure köper svenskt teknikföretag – Ska bygga smart grid för el, vatten och avlopp

AddSecure förvärvar det svenska företaget Smart Grid Networks. Förvärvet markerar starten på bolagets nysatsning där man vill förändra de svenska näten via smartare och säkrare lösningar inom el, vatten och avlopp.

AddSecure förvärvar det svenska företaget Smart Grid Networks. Förvärvet markerar starten på bolagets nysatsning där man vill förändra de svenska näten via smartare och säkrare lösningar inom el, vatten och avlopp.

Det nordiska företaget AddSecure köper upp 100 procent av svenska Smart Grid Networks, ett företag som idag levererar och utvecklar moderna lösningar för nätverksautomation och digital kommunikation. Förvärvet träder i kraft den 1 november 2016 och alla anställda i Smart Grid Networks blir en del av den nya sammansättningen.

Tar steget över

Förvärvet utgör ett viktigt steg i AddSecures nysatsning inom internetteknologi generellt och i synnerhet smarta nät för kraftindustrin.

– Med lösningar från Smart Grid Networks och med vår befintliga kompetens, hjälper vi skandinaviska elindustrin att kliva över till intelligenta nät. Detta kan potentiellt leda till stora förändringar som kommer att gynna alla parter, säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure.

Bättre lösningar

Enligt Erling Gustafsson, affärschef på Smart Grid Networks, kommer förvärvet att ge företaget den muskel som saknats för att påbörja arbetet med den nya tekniken.

– Vi är mycket glada över att bli en del av AddSecures starka kompetens. Tillsammans kommer vi att utveckla smarta nät för den skandinaviska marknaden, säger Erling Gustafsson.

Billigare och mer miljövänligt

Smart grid-teknologin kan skapa många positiva effekter för både svenska, norska och europeiska energileverantörer, hävdar Albertsson. Bland de potentiella fördelarna nämns lägre förbrukning, enklare underhåll av elnätet och förbättrad kvalitet av elnäten. Dessutom blir det mindre belastning på miljön till följd av lägre energikonsumtion och förbättrad lönsamhet för både leverantören och konsumenten.

– Fördelarna är många och vi tror att marknadspotentialen för smart grid-teknik är enorm. Vi planerar nu uppstart med ett erfaret team för att lansera konceptet på marknaden. Vi har för avsikt att expandera verksamheten i takt med att marknaden växer, säger Stefan Albertsson.

Fakta om Smart Grid Networks
Svenskt teknikföretag grundat 2011. Lång erfarenhet av digital kommunikation och automation. Arbetar främst i den svenska och brittiska marknaden, men har även kunder i Nya Zeeland och Indonesien. Läs mer på www.smartgridnetworks.net

Loading