AddSecure förvärvar iZafe AB från iZafe Group

AddSecure förvärvar iZafe AB från iZafe Group. ​Med iZafe AB stärker AddSecure sitt Smart Rescue-erbjudande ytterligare och blir ledande i Sverige inom personsäkerhet och lösningar för ensamarbete.

Med iZafe AB stärker AddSecure sitt Smart Rescue-erbjudande ytterligare och blir ledande i Sverige inom personsäkerhet och lösningar för ensamarbete.

AddSecure, en ledande europeisk leverantör av premiumlösningar inom säkrad data och kritisk kommunikation meddelade idag att man förvärvar affärsområdet iZafe Security (iZafe AB) från iZafe Group (NASDAQ First North: IZAFE B). Genom förvärvet av iZafe Security, som är ledande inom personlig säkerhet, stärker AddSecure såväl sitt Smart Rescue-erbjudande som sin strategi att bli en ledande leverantör av smarta och säkra kommunikationslösningar i Europa.

iZafe AB tillhandahåller ett brett utbud av personliga larm som ökar säkerheten på arbetsplatsen och bland kunderna finns över 90 kommuner och flera stora företag.

– iZafes personlarm och andra trygghets- och säkerhetslösningar kompletterar AddSecures produktportfölj perfekt och stärker vår position som den ledande leverantören av personsäkerhet och lösningar för ensamarbete i Sverige, säger Stefan Albertsson, vd på AddSecure.

iZafe Group AB kommer i och med försäljningen att fokusera på affärsområdet Healthcare och blir därmed ett renodlat Life Science-företag.

– En avgörande faktor vid valet av köpare har varit att säkerställa att iZafes kunder erbjuds minst den kvalitet som de är vana vid idag. Vi är övertygade om att AddSecure, som är en ledande aktör med erfarenhet och expertis, kommer att erbjuda iZafes kunder ett utökat högkvalitativt utbud av produkter och tjänster samt ett förstklassigt kundbemötande, säger Anders Segerström, vd, iZafe Group AB.

iZafe AB kommer att integreras i AddSecure och bli en del av företagets Smart Rescue-erbjudande.

Loading