AddSecure förvärvar den schweiziska telematikleverantören LOSTnFOUND

Kunder över hela Europa kommer att kunna dra nytta av ett bredare utbud av telematik-, positionerings- och fleet management-lösningar, samtidigt som AddSecure stärker sin position som en ledande europeisk IoT-leverantör.

AddSecure, en ledande europeisk leverantör av säkra IoT-konnektivitetslösningar med fokus på säker kritisk kommunikation och säker data, tillkännagav idag att företaget förvärvar LOSTnFOUND, en i Schweiz baserad leverantör av positionerings- och fleet management-lösningar.

 

Genom förvärvet utökar AddSecure sin geografiska täckning till Schweiz och Österrike och stärker sin marknadsledande position ytterligare inom transport och logistik i DACH-regionen.

 

– Jag ser fram emot att välkomna LOSTnFOUND till AddSecure-gruppen. Förvärvet är en del av vår strategi att bli ledande inom fleet- och transport management-lösningar i Europa och gör att vi kan lägga till kompletterande telematik- och positioneringslösningar till vårt erbjudande. Genom förvärvet kommer vi att kunna vi hjälpa våra kunder på ett ännu bättre sätt idag och i framtiden, säger Claes Ödman, affärsområdeschef för Smart Transport på AddSecure.

 

Med förvärvet av LOSTnFOUND får AddSecure ytterligare telematikerfarenhet och nya försäljnings- och marknadsföringsmöjligheter. Dessutom tillför LOSTnFOUND en stark kundbas och marknadsnärvaro.

 

För LOSTnFOUND innebär förvärvet en möjlighet att ansluta sig till en marknadsledande och växande europeisk leverantör. Det ger även båda företagen möjlighet att snabba upp teknikutvecklingen, förbättra kostnadseffektiviteten och skapa nya intäktsströmmar.

 

– Denna affär sammanför två europeiska marknadsledare för att skapa en ännu starkare portfölj och kommer att göra det möjligt för kunder i hela Europa att dra nytta av nya lösningar, nya nivåer av produktfunktionalitet och kompletterande tjänsteerbjudanden, säger Daniel Thommen, vd för LOSTnFOUND.

 

Schweiziska LOSTnFOUND AG grundades 2009 och har dotterbolag i Tyskland och Frankrike, supportcenter i Österrike och utvecklare i Polen. LOSTnFOUNDs grundare och ledande befattningshavare kommer även fortsättningsvis att ansvara för den fortsatta utvecklingen på respektive marknad och kommer även att aktivt delta i vidareutvecklingen i den nya strukturen. Förvärvet och integrationen i AddSecure kommer att slutföras i början av 2022. 

 

Loading