​AddSecure-ägda Vehco utser ny VD för att stärka verksamheten och fortsätta den europeiska expansionen

​AddSecure-ägda Vehco utser ny VD för att stärka verksamheten och fortsätta den europeiska expansionen. Johan Frilund, som tillträder den 1 mars, kommer att lägga fokus på att positionera Vehco i det nya uppkopplade ekosystem som framträder inom transport- och logistikindustrin.

Johan Frilund, som tillträder den 1 mars, kommer att lägga fokus på att positionera Vehco i det nya uppkopplade ekosystem som framträder inom transport- och logistikindustrin

AddSecure-ägda leverantören av Fleet Management System, Vehco, tillkännagav idag att Johan Frilund har utsetts till verkställande direktör med tillträde den 1 mars. Frilund har över 20 års erfarenhet inom transportbranschen och har innehaft ledande befattningar som VD och styrelsemedlem i bolag som Viscando Traffic Systems, Sensys Gatso Group, Cap Gemini och Kapsch TrafficCom.

När AddSecure gick in som nya ägare i maj i år erhöll Vehco ökad finansiell styrka och stöd för att bli den största leverantören av Fleet Management-lösningar i Europa till tunga lastbilar (HCV). Sedan dess har Vehco genomfört två förvärv, nederländska Groeneveld ICT (nyligen namnändrat till Vehco) och finska Paetronics Oy, och ytterligare förvärv finns i planen.

– Även om Vehco har en stark position idag är det viktigt för oss att ta nästa steg i utvecklingen av företaget och påskynda tillväxten. Johan är rätt vd att leda Vehco genom denna transformativa period. Han har inte bara omfattande branscherfarenhet, utan även dokumenterad erfarenhet av att leda stora bolag och öka tillväxt. Jag är övertygad om att Johan kommer att flytta företaget framåt med den hastighet som krävs för att utnyttja de möjligheter som ligger framför oss, säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure.

Johan Frilund om utnämningen:
– Jag är stolt över att ha erbjudits möjlighet att leda Vehco under en så viktig period i företagets utveckling. Jag ser mitt uppdrag som att konsolidera den europeiska FMS-marknaden och positionera Vehco i det nya uppkopplade ekosystem som framträder inom Transport och Logistik. Den digitala transformationen med IoT, big data och prediktiv analys har potential att radikalt förändra vår bransch. Med Vehcos smarta och säkra IoT-lösningar och dataanalyser är vi väl positionerade för att inte bara ligga i framkant av denna förändring utan också att fortsätta att leda marknaden.

Johan Frilund kommer att ingå i AddSecures ledningsgrupp och rapportera till VD Stefan Albertsson.

Loading