Home / Smart Alarms™ / Hisslarm

Hisslarm

Om du trycker på larmknappen i en hiss förväntar du dig ett snabbt svar på ditt rop på hjälp. Med våra ständigt övervakade larmtjänster, säkrar du inte bara dina hisslarm utan också tryggheten av att höra en mänsklig röst.

 

Hisslarm utformade för att lösa framtidens utmaningar

Eftersom de fasta telefonlinjerna moderniseras och mobilnätet utvecklas, överförs inte dagens analoga hisslarm längre till larmmottagaren på ett pålitligt sätt. Vår digitala kommunikationslösning för hisslarm är kompatibel med alla larmpaneler och stöder marknadsledande larmprotokoll.

Våra övervakade tjänster för larmöverföring vidarebefordrar hisslarm och felmeddelanden till larmmottagaren. Med mobil larmkommunikation kan du snabbt och enkelt få en lösning som uppfyller de striktaste säkerhetskraven.

Våra kunder har högt ställda krav och därför erbjuder vi larmkommunikation med möjlighet till dubbelriktad talförbindelse och säker nödkommunikation via mobilnätet. Kritiska larm skickas inom några sekunder till den förvalda larmmottagaren.

Tjänsterna övervakar kommunikationen mellan ditt larmsystem och den valda larmmottagaren hela dagen och varnar omedelbart vid systemändringar.

Vår hisskommunikationslösning uppfyller, och överträffar i många fall, alla tillämpliga direktiv och standarder för hisslarm. Till exempel övervakar vi kommunikationen tre gånger oftare än EU:s krav för hisslarm. Du kan också koppla upp terminalen till en fast IP-adress som en sekundär kommunikationsväg.

 

Hisslarm – dags att ta ansvaret på allvar

Ta reda på vilka krav du måste uppfylla när du ska säkra upp dina hisslarm. I denna guide får du också veta vilken teknologi som bör användas så att du kan vara trygg att dina hisslarm fungerar även i framtiden.

Guide till en tryggare larmlösning

Överblick och ökad trygghet

Utöver våra larmtjänster kan vi göra det ännu tryggare för dig och dina kunder med hjälp av våra tilläggstjänster. Med dessa får du större flexibilitet i övervakning och kontroll över dina larmanläggningar och felmeddelanden. Fjärrservice möjliggör felsökning och åtkomst till extern utrustning . Läs mer om AddView och fjärrservice.

Certifierad larmöverföring

Sveriges bredaste täckning av certifierad larmöverföring

Full tillförlitlighet

Övervakning 24/7 ger full tillförlitlighet

Säker överföring

Secure SIM-kort med säker överföring, helt skild från Internet

Komplett larmöverföring

Terminal med bundlat mobilabonnemang, oberoende av larmcentral och operatör

Full översikt av alla larmhändelser

AddView ger snabbt en samlad bild, oavsett om det är hiss-, inbrotts- eller brandlarm

Nära operatörs-samarbete

Säkerställer tidig information om ev. driftsstörningar

AddSecure AddView

Med hjälp av den webb- och mobilbaserade tjänsten AddView får du på ett säkert och smidigt sätt tillgång till information som gör att du snabbt kan avgöra om dina system fungerar som de ska. Du får full översikt över all aktivitet i verksamhetens samtliga larmanläggningar.

”Fördelen med AddSecures lösning är att vi kan samla hela vår larmportfölj i en tjänst, inte bara hisslarmen. Tillgänglighet är ytterligare en faktor. Vi brukade förlita oss på en specifik dator för att hantera våra larm, men AddView kan vi komma åt från vilken dator eller mobil enhet som helst.”

Jimmy Berg, driftingenjör, Region Kalmar

Se vårt inspelade webbinarium om hur du säkerställer att dina hissar är trygga och säkra!