Svenska Logga in partners

Information med anledning av Ekots granskning av IT-säkerhet

MED ANLEDNING AV EKOTS GRANSKNING AV IT-SÄKERHET I SVERIGE

Vi på AddSecure välkomnar Sveriges Radios Ekoredaktions granskning av IT-säkerhet hos svenska kommuner, myndigheter och företag. Säkerhet är en viktig fråga att belysa och något som vi på AddSecure tar på största allvar.

Nedan beskriver vi de åtgärder vi rekommenderar våra kunder att ta för att skydda sig mot intrång och hackerattacker.

På AddSecure är våra kunders säkerhet högsta prioritet och vi arbetar aktivt med att informera våra kunder om faror och hur man bäst skyddar sig. Då dataintrång och försök till hackerattacker blir allt vanligare i samhället, vill vi åter igen påminna om vikten av att våra kunder använder IP-filtrering som skydd mot intrång och oönskad trafik.

Q&A

Vad gäller Ekots granskning?
SR Ekot har genomfört en granskning av IT-säkerheten hos svenska kommuner, myndigheter och företag. I denna granskning har det framkommit att det finns ett stort antal enheter som ligger öppna på internet och därmed är sårbara för intrång och attacker.

Varför omnämns AddSecure i inslaget?
I Ekots granskning nämns att det finns många enheter som ligger öppna på internet och att detta kan innebära en säkerhetsrisk. Ekot har scannat internet för att hitta enheter med öppen IP-adress (som därmed är publika) och har då hittat enheter tillhörande några av AddSecures kunder som valt att köpa tjänsten Mobiflex med publik IP-adress.

När en organisation väljer tjänsten med publik IP-adress är det viktig att begränsa tillgången genom att använda ett trafikfilter, så kallad IP-filtrering. Vi rekommenderar alltid våra kunder att använda detta och denna IP-filtrering ingår kostnadsfritt i vår tjänst. Kunden väljer alltså detta själv och i vissa fall kan en organisation vilja att en applikation ska vara tillgänglig för alla.

Vad menas med publik IP-adress och när vill en organisation ha detta?
Med publik IP-adress menas att en enhet är tillgänglig från internet, vilket en organisation kan vilja ha för en viss typ av applikationer, till exempel en publik applikation som en webbkamera för trafikvisning eller liknande.

När bör en organisation inte använda publik IP-adress?
När en applikation inte ska vara publik men ändå ska vara tillgänglig från internet. Ett exempel kan vara vid fjärrstyrning av avloppspumpar. Det bästa sättet att skydda sig är att endast tillåta trafik från specifikt angivna IP-adresser, så kallad IP-filtrering. Vi rekommenderar våra kunder att använda detta och tillhandahåller denna tjänst kostnadsfritt för våra Mobiflex-kunder.

Hur kan min organisation skydda sig mot dataintrång och attacker?
Att filtrera vilka IP-adresser som tillåts kommunicera med din organisations enheter är ett enkelt och effektivt sätt att skydda er mot intrång och attacker. Tjänsten IP-filtrering ingår kostnadsfritt i vår Mobiflextjänst.

Är min tjänst från AddSecure säker?
Ja, alla tjänster från AddSecure som är korrekt konfigurerade är säkra.
Mobiflex-tjänsten kan levereras med publik IP-adress, om kunden väljer detta, vilket ställer krav på konfiguration av utrustning och tjänst.  
Alla andra tjänster såsom Larmkommunikation och Link har alltid privata IP-adresser och är därmed skyddade mot obehörig åtkomst.
Är du osäker kan du alltid kontakta oss på AddSecure.

Vilken är säkerhetsrekommendationen till kunder med Mobiflex-tjänst?
Vi rekommenderar alltid våra kunder att se över säkerheten på sina enheter genom att gå igenom följande punkter:

1. För att skydda er enhet från intrång och/eller oönskad trafik är det viktigt att ni
använder brandvägg och/eller IP-filtrering. Om ni väljer att inte begränsa vilka IP-
adresser som tillåts kommunicera med era enheter så är det stor risk att era enheter
utsätts för intrång eller blir hackade.

2. Stäng av möjligheten att skicka SMS. En kapad enhet kan generera enorma mängder
SMS.

3. Se till att default admin eller root-användare har ett unikt lösenord. Byt ut
standardlösenordet i din enhet, använd en blandning av gemener, versaler, siffror och
specialtecken.

4. Stäng portar och tjänster som ni inte använder i enheter och servrar.

5. Se till att alltid installera senaste version av mjukvara och firmware.

6. Håll nere antalet användare som kan logga in på routern/brandväggen.

7. Övervaka din utrustning/dina enheter för onormal datatrafik.

Vad gör ni på AddSecure för att säkerställa att jag som kund förstår och följer era säkerhetsinstruktioner?
Vi ökar nu våra kommunikationsinsatser för att ytterligare förtydliga vilka säkerhetsrekommendationer som gäller för Mobiflextjänsten. I tillägg till de säkerhetsrekommendationer som alla Mobiflex-kunder redan har erhållit vid beställning och i upprepade utskick, kommer vi även att förändra och förbättra våra rutiner. Till exempel kommer vi att även på beställningsblanketten för tjänsten förtydliga vilka val du som kund behöver göra och vad dessa innebär och vilka risker detta kan medföra. (Fullt tillgänglig på internet, IP-filtrering för önskade adresser samt helt blockerad för inkommande trafik från internet). Känner du vid beställningstillfället inte till vilka adresser som ska tillåtas kommunicera med enheten, kan du när som helst kontakta oss på AddSecure så hjälper vi dig att lägga till detta. Vi kommer också att redan på beställningsblanketten begära uppgifter till teknisk kontaktperson för att tydliggöra vikten av korrekt implementering.

Vem vänder jag mig till om jag har fler frågor kring detta?
Mobiflexkunder kan vända sig till Anette Palgrim, innesäljare, tel. 0703-69 28 38, anette.palgrim@addsecure.se
Övriga kunder kan kontakta, Mats Genberg, försäljningschef, tel. 0721-42 77 37, mats.genberg@addsecure.se
Media hänvisas till Kristina Grandin, kommunikationsansvarig, tel. 0706-89 52 08, kristina.grandin@addsecure.se

 • 171123 Pressmeddelande AddSecure tilldelat pris Best IoT Innovation

  AddSecure har tilldelats “Best Innovative Achievement Award within IoT Security”
  AddSecure Link, en säker IoT-kommunikationsplattform, har utsetts till en av de mest innovativa produkterna inom IoT-säkerhet av Detektor Internationals jury.

   

  Den 21 november, i samband med Sectech, hölls den 18:e upplagan av Detektor International Award i Victoriahallen på Stockholmsmässan. AddSecure, en ledande leverantör av lösningar för säkrad kritisk kommunikation, tilldelades priset ”Best Innovative Achievement within IoT Security".

  Det prestigefyllda Detektor International Award-priset är en bekräftelse och ett erkännande av produkter som uppfyller kriterierna för enastående innovationer och som bidrar till säkerhetsindustrins framsteg.

  AddSecure Link är en säker IoT-kommunikationsplattform, som kopplar upp enheter via mobilnät och internet. Lösningen ansågs av DI-juryn vara en av de mest innovativa produkterna i sin kategori.

  Juryns motivering
  Juryns motivering lät: Att skapa ett säkert internt IoT-kommunikationssystem har aldrig varit enklare. AddSecure Link erbjuder det kompletta paketet.

  – Vi på AddSecure är naturligtvis mycket glada och stolta över att ha tilldelats detta pris och ser detta som en bekräftelse på den framgångsrika IoT-satsning vi påbörjade för runt ett och halvt år sedan, säger Mats Genberg, försäljningschef på AddSecure, som tog emot priset.

  AddSecure Link enkelt och säkert
  En av de största utmaningarna för alla som vill utveckla en IoT-lösning är att skapa en säker sådan. Med AddSecure Link är säkerhet inbyggt från början genom att automatisera uppbyggnaden av privata nätverk, som innefattar alla enheter som ska kommunicera. Nätverken är helt skilda från vanlig internettrafik och stängda för obehörig åtkomst. Enkelheten i lösningen gör att vem som helst kan skapa en säker VPN-lösning för sina enheter på några minuter.

  Om priset
  Priset instiftades av facktidningen Detektor International år 2000 för att premiera företag som utvecklar produkter och tjänster som präglas av innovation och/eller erbjuder en extraordinär säkerhetslösning som möter marknadens verkliga behov.

  Om juryn
  Detektor International Award-juryn består av medlemmar av Detektors globala redaktionsråd som följer säkerhetsmarknadens stora flöde av nya produkter och tjänster på nära håll via sin 24/7 nyhetsbevakning samt genom att närvara på de stora säkerhetsmässorna världen över.

  För mer information kontakta:
  Kristina Grandin, Corporate Marketing Manager, AddSecure
  Mobil: +46 70 689 52 08, email: kristina.grandin@addsecure.se

  Om Detektor International Award
  Detektor International, ett av de mest inflytande säkerhetsmedierna inom EU, syftar med Detektor International Award (DI Award) att belöna och uppmuntra forskning och utveckling inom säkerhetsteknikområdet. Priset är en bekräftelse och ett erkännande av produkter som uppfyller kriterierna för enastående innovationer och som bidrar till utvecklingen av säkerhetsbranschen. Detektor-priset är fyra kategorier; Larm & Detektion, ID & Access Control, Videoövervakning (CCTV) och IoT Security Product.

  Om AddSecure
  AddSecure är en ledande aktör inom säkrad kritisk kommunikation. Vi förser över 40 000 kunder och partner runt om i Europa
  med säkra kommunikationslösningar inom övervakade larm och kritisk IoT-kommunikation. Våra lösningar, som hjälper till att rädda liv, skydda egendom och säkra viktiga samhällsfunktioner, är flexibla, lätta att installera och bidrar till att öka våra kunders konkurrenskraft.

  Företaget som grundades i början av 1970-talet har gedigen erfarenhet inom säkerhetsområdet och en tradition av att anpassa sig till marknadens behov. På så sätt kan vi erbjuda våra kunder de bästa lösningarna för morgondagens säkerhetsutmaningar.
  Företaget har regionala kontor och ett nätverk av distributörer runt om i Europa och sysselsätter cirka 160 anställda.
  AddSecure ingår i AddSecure Group, som ägs av Abry Partners. Andra företag i AddSecure-koncernen är Chiron, en ledande leverantör av avancerade Larm över IP (AoIP) och Smart Grid Networks, en leverantör av smarta lösningar för nätverksautomation
  och digital kommunikation inom energisektorn. För mer information, besök www.addsecure.se

 • 171113 PM AddSecure förvärvar Contal Security AB

  AddSecure förvärvar Contal Security AB för att säkra tillväxten och bredda sitt erbjudande

  Förvärvet kommer att bredda AddSecures erbjudande, särskilt mot larmcentraler och larmsektorn inom kommuner, samt ytterligare stärka AddSecures position som en ledande europeisk leverantör av säkrad kritisk kommunikation.

  AddSecure, en ledande aktör inom säkrad kritisk kommunikation, tillkännager idag förvärvet av Contal Security AB, en ledande svensk leverantör av lösningar för digital in- och utalarmering, larmöverföring och integrerade säkerhetssystem.

  För båda företagen skapar sammangåendet nya, viktiga möjligheter att generera intäkter, expandera
  produktutbud och tjänster och att gemensamt utveckla nya produkter.

  – Contals välkända och respekterade expertis inom digital in- och utalarmering och integrerade
  säkerhetssystem och AddSecures erfarenhet av säkrad kritisk kommunikation är en kraftfull kombination.
  Förvärvet är ett logiskt drag som ytterligare stärker AddSecures verksamhet, säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure.
  – Vi är övertygade om att denna affär kommer att ge ett bredare produktutbud, ökad support och
  ytterligare värde till våra gemensamma kunder.
  – Contal och AddSecure är båda etablerade varumärken som förser kunderna med premiumprodukter och tjänster. Kombinationen kommer att skapa ett starkare företag både i storlek och utbud av tjänster och säkerställer samtidigt framtida expansion. Förutom ett utökat erbjudande kommer kunderna att dra nytta av den stabilitet som kommer från en större global leverantör, säger Claes Åhlström, VD för Contal Security AB.
  Contals nuvarande VD, Claes Åhlström, tar ansvaret som affärsutvecklare och rapporterar direkt till
  AddSecures VD Stefan Albertsson.

  För mer information kontakta:
  Kristina Grandin, Corporate Marketing Manager, AddSecure
  Mobil: +46 70 689 52 08, email: kristina.grandin@addsecure.se

  Om AddSecure
  AddSecure är en ledande aktör inom säkrad kritisk kommunikation. Vi förser över 40 000 kunder och partner runt om i Europa med säkra kommunikationslösningar inom övervakade larm och kritisk IoT-kommunikation. Våra lösningar, som hjälper till att rädda liv, skydda egendom och säkra viktiga samhällsfunktioner, är flexibla, lätta att installera och bidrar till att öka våra kunders konkurrenskraft.

  Företaget som grundades i början av 1970-talet har gedigen erfarenhet inom säkerhetsområdet och en tradition av att anpassa sig till marknadens behov. På så sätt kan vi erbjuda våra kunder de bästa lösningarna för morgondagens säkerhetsutmaningar.
  Företaget har regionala kontor och ett nätverk av distributörer runt om i Europa och sysselsätter cirka 160 anställda.

  AddSecure ingår i AddSecure Group, som ägs av Abry Partners. Andra företag i AddSecure-koncernen är Chiron, en ledande leverantör av avancerade Larm över IP (AoIP) och Smart Grid Networks, en leverantör av smarta lösningar för nätverksautomation och digital kommunikation inom energisektorn. För mer information, besök www.addsecure.se

 • 171012 NEWs DIA AddSecure nominerade Security Product of the Year

  AddSecure har nominerats till Detektor International "IoT Security Product of the Year" Award för AddSecure Link, en privat och säker IoT-kommunikationsplattform, där enheter kopplas upp via mobila nätverk och internet.

   
  AddSecure, en ledande leverantör av lösningar för säkrad, kritisk kommunikation, har nominerats till det prestigefyllda Detektor International Award-priset i kategorin "IoT Security Product of the Year". Nomineringen och priset är en bekräftelse och ett erkännande av produkter som uppfyller kriterierna för enastående innovationer
  och som bidrar till säkerhetsindustrins framsteg.

  - Vi är mycket glada över att ha blivit nominerade i IoT-kategorin, eftersom AddSecure strävar efter att vara den ledande leverantören av säker kommunikation för larm och IoT-lösningar i Europa. Att bli nominerad är en stor framgång, speciellt med tanke på att AddSecure Link endast har varit på marknaden i ungefär ett år, säger Stefan
  Albertsson, VD för AddSecure.

  En av de största utmaningarna för alla som vill utveckla en IoT-lösning är att skapa en säker sådan. Med AddSecure Link är säkerhet inbyggt från början genom att automatisera uppbyggnaden av privata nätverk, som innefattar alla enheter som ska kommunicera. Nätverken är helt skilda från vanlig internettrafik och stängda för obehörig
  åtkomst.

  Vinnaren kommer att tillkännages vid en prisutdelning den 21 november på Internationella Stockholmsmässan i samband med Sectech-utställningen.

  För mer information, kontakta:
  Kristina Grandin, Corporate Marketing Manager, AddSecure
  Mobil: 070 689 52 08, Email: kristina.grandin@addsecure.se

  Om Detektor International Award
  Detektor International, ett av de mest inflytande säkerhetsmedierna inom EU, syftar med Detektor International Award (DI Award) att belöna och uppmuntra forskning och utveckling inom säkerhetsteknikområdet. Priset är en bekräftelse och ett erkännande av
  produkter som uppfyller kriterierna för enastående innovationer och som bidrar till utvecklingen av säkerhetsbranschen.
  Detektor-priset är fyra kategorier; Larm & Detektion, ID & Access Control, Videoövervakning (CCTV) och IoT Security Product.

  About AddSecure
  AddSecure är en ledande leverantör av säkrade kritiska kommunikationslösningar inom larm, IoT och säkerhet. Företaget grundades i början av 1970-talet har idag över 100 000 användare och sysselsätter cirka 160 anställda i hela Europa. Våra kommunikationslösningar för larm, IoT och mobildata hjälper till att rädda liv, skydda egendom och säkra vitala samhällsfunktioner.
  De är flexibla, lätta att installera och bidrar till att öka våra kunders konkurrenskraft. Vi strävar efter att vara det logiska valet för kunder i Norden och en ledande aktör på den europeiska marknaden. För mer information, besök www.addsecure.se

 • Sectech 21-22 november

  Sectech, årets viktigaste event om säkerhet, äger rum den 21-22 november och vi på AddSecure finns självklart på plats. Kom förbi vår monter 03:71 så berättar vi mer om hur du framtidssäkrar dina kunders larm och IoT-kommunikation.

   På mässan presenterar vi AddSecure Go, vår nya kompletta plug-and-play lösning för att skapa säkra VPN-anslutningar till installerade system. Vi presenterar även AddSecure IP och AddSecure Link.
  AddSecure Link har blivit nominerad till ”IoT Security Product of the Year” av facktidningen Detektor International, vilket vi förstås är mycket glada och stolta över. Vinnaren kommer att annonseras på Sectechs bankett den 21 november.

  Läs mer om Sectech och Detektor International Award här!

  Fribiljett

Visa tidigare