Svenska Logga in partners

AddSecure förstärker den svenska säljorganisationen

AddSecure är inne i en expansiv fas och stärker nu upp den svenska säljorganisationen med två nya försäljningschefer. Magnus Hammarsten blir idag ny försäljningschef för Larmkommunikation och Olof Samuelsson axlar rollen som försäljningschef för IoT. Samtidigt tar Mats Genberg, försäljningschef Sverige, plats i företagets ledningsgrupp.

Magnus Hammarsten, tillträdande försäljningschef för Larmkommunikation, har över 20 års erfarenhet från olika IT-bolag. Tidigare erfarenheter innefattar olika säljroller på bland annat Planview, EMC och VMWare.

– Jag är mycket nöjd med att ha rekryterat Magnus Hammarsten till AddSecure. Hans gedigna erfarenhet inom IT-försäljning och erfarenhet av att utveckla både slutkund- och återförsäljaraffärer blir ett värdefullt tillskott, säger Mats Genberg, försäljningschef Sverige på AddSecure.

Olof Samuelsson, som tillträdde som försäljningschef för IoT (Internet of Things) den 1 februari, har rekryterats internt. Han arbetade tidigare som IoT-specialist på företaget och har jobbat med säkerhet sedan år 2000, bland annat på Bravida.

– Olof Samuelsson är rätt person att leda och vidareutveckla försäljningsarbetet inom IoT och har varit med sedan starten av vår IoT-satsning som vi inledde för drygt 1,5 år sedan. Han känner företaget, medarbetarna och inte minst våra kunder. Olof kommer med andra ord snabbt att komma in i sin nya roll, med de kunskaper han redan har av AddSecure, säger Mats Genberg.

Mats Genberg ingår sedan den 1 februari i AddSecures koncernledning där hans främsta ansvar blir att vidareutveckla AddSecures försäljningsprocess och leadsgenerering.

– Med sin breda erfarenhet av att leda och utveckla i en bransch under stort förändringstryck blir Mats en viktig spelare när vi nu rustar AddSecure för framtiden och skapar en mer offensiv organisation, säger Stefan Albertsson, vd för AddSecure.

AddSecure har under 2017 genomfört tre företagsvärv och företagets vision är att bli en ledande europeisk aktör inom säkrad kritisk kommunikation.

För mer information kontakta:
Kristina Grandin, Corporate Marketing Manager, AddSecure
Mobil: +46 70 689 52 08, email: kristina.grandin@addsecure.se

 • PRESSMEDDELANDE - Anna Börjesson axlar nyinrättad CMO-roll på AddSecure

  Som Chief Marketing Officer kommer Anna Börjesson att ansvara för AddSecure-gruppens globala marknadsföring och kommunikation, och driva efterfrågan och varumärkeskännedom när företaget nu expanderar internationellt. Anna Börjesson är den första kvinnan i AddSecures ledningsgrupp

  AddSecure, en ledande leverantör av säkrad kritisk kommunikation och IoT-lösningar, tillkännagav idag utnämningen av Anna Börjesson till den nyinrättade rollen som Chief Marketing Officer. Anna Börjesson, som har över 18 års erfarenhet av marknadsföring inom IT och tech, kommer att ansvara för AddSecure-gruppens globala marknadsföringsfunktioner, inklusive marknadsstrategi, varumärkesutveckling, efterfrågan och marknadskommunikation.
  Anna Börjesson har gedigen erfarenhet av att, genom effektiv marknadsföring, skapa tillväxt för teknikföretag. Innan hon tillträdde tjänsten på AddSecure arbetade hon som Director EMEA/APAC Demand Generation på Planview. Tidigare roller har inkluderat ledande marknadsföringspositioner hos Adobe Systems Nordics.

  – Detta är en strategiskt viktig roll för AddSecure och signalerar nästa fas i utvecklingen av vår globala verksamhet. Anna ansvarar för att driva och dra nytta av vår expansion på den globala marknaden och vår starka tillväxt. Det är ett nöje att ha en så erfaren och professionell person på plats för att leda denna kritiska del av vår verksamhet, säger Stefan Albertsson, vd på AddSecure.

  – Jag är mycket stolt och glad över rollen som CMO på AddSecure, ett företag som är på en både spännande och expansiv resa. Jag ser fram emot att dra nytta av mina tidigare erfarenheter av internationell marknadsföring och demand generation och kommer närmast att upprätta en global varumärkesstrategi för att påskynda företagets tillväxt och stärka AddSecures varumärke globalt, säger Anna Börjesson, ny CMO på AddSecure.
  Samtidigt tillkännagav AddSecure tre tidigare rekryteringar som även de syftar till att stärka marknadsfunktionen och företagets kompetens inom marknad och kommunikation.

  Håkan Cedlöf stärker produktledningsteamet i rollen som Product Marketing Manager. Han kommer närmast från Ericsson där han framgångsrikt har arbetat med försäljning och marknadsföring av kundfokuserade B2B-lösningar inom den mobila IT- och tjänstesektorn.
  Martin Hult, tidigare verksam på Enaco och Hyundai, är ny marknadsanalytiker. Med sin gedigna kunskap inom strategi och analys kommer Martin att bidra till den fortsatta tillväxten av verksamheten under 2018 och framåt.
  Kristina Grandin, ny Corporate Marketing Manager, bidrar med över 20 års erfarenhet av PR och kommunikation och har tidigare arbetat på globala IT- och telekomföretag som Telenor Connexion och 3.

  – I den här spännande perioden av expansion och strategisk utveckling av AddSecure-gruppen är vi glada över att ha ett sådant erfaret team ombord. Håkan, Martin och Kristina bidrar med en mängd kunskap och expertis som kommer att vara ovärderligt för den fortsatta utvecklingen av vår verksamhet, avslutar Stefan Albertsson.

  För mer information kontakta:
  Kristina Grandin, Corporate Marketing Manager, AddSecure
  Mobil: +46 70 689 52 08, email: kristina.grandin@addsecure.se

  Om AddSecure
  AddSecure är en ledande aktör inom säkrad kritisk kommunikation. Vi förser över 40 000 kunder och partner runt om i Europa med säkra kommunikationslösningar inom övervakade larm och kritisk IoT-kommunikation. Våra lösningar, som hjälper till att rädda liv, skydda egendom och säkra viktiga samhällsfunktioner, är flexibla, lätta att installera och bidrar till att öka våra kunders konkurrenskraft.
  Företaget som grundades i början av 1970-talet har gedigen erfarenhet inom säkerhetsområdet och en tradition av att anpassa sig till marknadens behov. På så sätt kan vi erbjuda våra kunder de bästa lösningarna för morgondagens säkerhetsutmaningar.
  Företaget har regionala kontor och ett nätverk av distributörer runt om i Europa och sysselsätter cirka 175 anställda.
  AddSecure ingår i AddSecure Group, som ägs av Abry Partners. Andra företag i AddSecure-koncernen är Chiron, en ledande leverantör av avancerade Larm över IP (AoIP), Contal Security, en ledande svensk leverantör av  helhetslösningar inom digital in- och utalarmering, larmöverföring och integrerade säkerhetssystem samt Smart Grid Networks, en leverantör av smarta lösningar för nätverksautomation och digital kommunikation inom energisektorn. För mer information, besök www.addsecure.se

   

 • Pressmeddelande -Telit och AddSecure i partnerskap kring smarta städer, smarta nät, larmsäkerhet och mer

  • AddSecure är en snabbt växande leverantör av kritisk kommunikation och IoT-lösningar för larm- och säkerhet, energisektorn, kommuner och andra branscher.
  • Partnerskapet täcker Telit-produkter för 2G, 3G, LTE Cat 1 och LTE Cat M1.

  Telit, en global aktör inom Internet of Things (IoT), tillkännagav idag ett strategiskt partnerskap med AddSecure Group, som förser kunder över hela Europa med IoT-lösningar för smarta städer, smarta nät, larmsäkerhet och andra kritiska applikationer. Partnerskapet är det senaste exemplet på Telits snabbväxande relationer med bransch, nätverk, teknik och integrationspartner över hela Europa och resten av världen.

  Partnerskapet innebär att AddSecure kommer att använda en rad Telit-produkter i befintliga och framtida projekt. Dessa kommer att omfatta Telit-moduler som stöder de senaste LTE / LPWA-teknikerna, förutom 2G och 3G, vilket ger AddSecure och deras kunder maximal flexibilitet att välja teknik och tjänsteleverantör som bäst matchar deras unika krav.

  – AddSecure växer snabbt, både organiskt och genom förvärv, som en ledande leverantör av säker kritisk kommunikation i Europa, säger Stefan Albertson, vd på AddSecure. Vårt partnerskap med Telit säkerställer att vi har tillgång till branschens bredaste och djupaste portfölj av IoT-produkter, vilket kommer att vara nyckeln till att öka vår marknadsandel på lång sikt.

   – Vårt strategiska partnerskap med AddSecure är det senaste exemplet på hur Telit är en relevant partner för företag över hela världen som vill erbjuda sina kunder tillförlitliga, högpresterande IoT-lösningar, säger Carlos Perez, Telit Sales President. AddSecure kommer att förbättra vårt partnerekosystem genom att ge företag, kommuner och andra slutanvändare ännu fler alternativ för affärs- och samhällskritiska IoT-lösningar.

  För mer information kontakta:
  Leslie Hart, Telit, +1 919-415-1510
  Leslie.Hart@Telit.com

  Gaby Lechin Valerie Christopherson GRC for Telit, +1 949 608 0276
  telit@globalresultspr.com

  Kristina Grandin, Corporate Marketing Manager, AddSecure Mobil: +46 70 689 52 08,
  email: kristina.grandin@addsecure.se

  Om Telit
  Telit (AIM: TCM) är en världsledande leverantör av IoT-produkter och tjänster, med en omfattande portfölj av trådlösa moduler, plattformar, och professionella tjänster, och är också en virtuell mobil IoT-operatör. Detta innefattar hundratals miljoner uppkopplade "saker", och tusentals direkta och indirekta kunder globalt. Med nästan två decennier av IoT-innovationserfarenhet, fortsätter Telit att omdefiniera gränserna för digital verksamhet genom att leverera säkra, integrerade end-to-end-IoT-lösningar för många av världens största varumärken, inklusive företag, OEM, systemintegratörer och tjänsteleverantörer inom alla branscher, vilket möjliggör deras strävan efter digital transformation av företagen. Mer information finns på https://www.telit.com/m2m-iot-products/cellular-modules

  Om AddSecure
  AddSecure är en ledande aktör inom säkrad kritisk kommunikation. Vi förser över 40 000 kunder och partner runt om i Europamed säkra kommunikationslösningar inom övervakade larm och kritisk IoT-kommunikation. Våra lösningar, som hjälper till att rädda liv, skydda egendom och säkra viktiga samhällsfunktioner, är flexibla, lätta att installera och bidrar till att öka våra kunders konkurrenskraft.
  Företaget som grundades i början av 1970-talet har gedigen erfarenhet inom säkerhetsområdet och en tradition av att anpassa sig till marknadens behov. På så sätt kan vi erbjuda våra kunder de bästa lösningarna för morgondagens säkerhetsutmaningar. Företaget har regionala kontor och ett nätverk av distributörer runt om i Europa och sysselsätter cirka 175 anställda.
  AddSecure ingår i AddSecure Group, som ägs av Abry Partners. Andra företag i AddSecure-koncernen är Chiron, en ledande leverantör av avancerade Larm över IP (AoIP), Contal Security, en ledande svensk leverantör av helhetslösningar inom digital in- och utalarmering, larmöverföring och integrerade säkerhetssystem samt Smart Grid Networks, en leverantör av smarta lösningar för nätverksautomation och digital kommunikation inom energisektorn. För mer information, besök www.addsecure.se

 • Pressmeddelande - Nu kan bilägare få varningar om halt väglag i realtid

  Tack vare en uppkopplad enhet och appen ”Halkvarnaren” där bilägare blir uppmärksammade på halt väglag och försämrad vägkvalitet i realtid kan olyckor förebyggas.

  Halkolyckor leder ofta till svåra skador eller i värsta fall dödsfall. För att minska antalet olyckor och rädda liv har Infocar, ett företag med lång erfarenhet av att utveckla avancerad teknik för bilindustrin, tillsammans med Bilprovningen tagit fram en lösning som ger bilägare varningar om halt väglag i realtid. AddSecure står för den säkrade, kritiska uppkopplingen.

  Bilprovningen gick, i ett första steg, ut med ett erbjudande till Volvo V70-ägare om att få sin bil uppkopplad och ta del av den nya trafiktjänsten. Gensvaret var stort och snabbt hade 1 000 anmält sitt intresse för att delta i projektet.

  Med hjälp av en Infocar Connect-enhet, samlas data in från de tusen Volvobilarna som är ute och rullar på vägarna. Förutom de bilägare som medverkar i projektet har ett antal andra bilägare möjlighet att ta del av den livsviktiga informationen genom en app.

  Informerar också om vägkvalitet, batteristatus och felkoder
  Volvoägarna har genom den uppkopplade enheten, förutom tillgång till halkvarningar och i framtiden även information om vägkvalitet såsom gropar och fartgupp, även möjlighet att få information om batteristatus och eventuella felkoder via fjärrdiagnos. I ett nästa steg planerar parterna att också lägga till eco-driving och andra molnbaserade tjänster.

  – Bilprovningen månar sedan länge inte bara om säkra fordon utan även om säkra förare. Därför känns det både angeläget och spännande att vara delaktig i arbetet med denna viktiga och olycksförebyggande tjänst. Just nu erbjuds den till en begränsad kundgrupp, men förhoppningen är naturligtvis att fler ska kunna ta del av den på sikt, säger Hans Tyskhagen, Bilprovningens projektledare.

  Sensorinformation skickas via molnet
  Bilarna utrustade med enheten Infocar Connect (även kallad OBD-dongle) registrerar halt väglag och skickar via molnet varningar till alla bilägare som laddat ned appen. Varningen kommer som ett ljud eller en vibration till mobilen till de bilförare som befinner sig i närheten av ett halkområde.

  Enheten, som monteras i OBD-uttaget som även används vid feldiagnostisering, läser av signaler från befintliga sensorer i bilen och samlar på så sätt information om bl.a. däckrotation, acceleration, utetemperatur och regnmängd. Genom att jämföra däckrotationen med motoreffekten och bilens förflyttning får programvaran i enheten fram en skattning av friktion mellan däcken och vägen.

  Säker uppkoppling från AddSecure
  En viktig del av lösningen är kommunikationen (uppkopplingen) som är säkrad via en VPN-tunnel. Detta innebär att ingen obehörig kan komma åt uppgifter eller har möjlighet att ”hacka” bilen. De säkra SIM-korten säkerställer dessutom att lösningen automatiskt väljer den operatör som har bäst täckning där bilen befinner sig och att data kan kopplas upp till molnet utan fördröjning.

  Denna del står AddSecure för, ett företag som sedan sjuttiotalet jobbat med att säkra kritisk kommunikation. Företaget förser över 40 000 kunder runt om i Europa med säkra kommunikationslösningar inom övervakade larm och kritisk IoT-kommunikation.

  – Eftersom det handlar om att rädda liv var det av största vikt för oss att välja den leverantör som har längst erfarenhet av säker kritisk kommunikation och det var utan tvekan AddSecure. Andra leverantörer vi utvärderade kunde inte på samma sätt garantera säkerheten. Förutom en driftssäker lösning var enkelheten i handhavandet en viktig parameter, säger Per-Henrik Persson, VD på Infocar.

  Fler smarta tjänster på sikt
  Till skillnad från existerande OBD-enheter som läser ut ett 30-tal parametervärden kan den tekniskt avancerade lösningen från Infocar läsa ut över 2 000 värden. Detta skapar möjligheter att utveckla ett helt spektrum av molnbaserade tjänster kring bilkörandet.

  Biltillverkare, försäkringsbolag, verkstäder, Trafikverket och väderbolag är några av de företag som visat intresse och som skulle kunna dra nytta av att kombinera den avancerade uppkopplade tekniken med sin existerande verksamhet. Det kan handla om preventivt underhåll, fjärrdiagnostik, kombinerade kartor och väderinformation, användarbaserade försäkringar med mera.

  – Den uppkopplade tekniken erbjuder en rad spännande möjligheter, men allra viktigast är de tjänster som räddar liv. Jag har i många år arbetat med att utveckla bilar genom att göra dem snålare, bättre, starkare, men det som jag är mest stolt över är att kunna bidra till att förebygga olyckor, avslutar Per-Henrik Persson, VD på Infocar.

  För mer information kontakta:
  Per-Henrik Persson, VD, Infocar Mobil: 070-760 06 49,
  e-post: per-henrik@infocar.se

  Kristina Grandin, Corporate Marketing Manager, AddSecure Mobil: 070-689 52 08,
  e-post: kristina.grandin@addsecure.se

  Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef, Bilprovningen Mobil: 070-687 03 66,
  e-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se

  Om Infocar
  Infocar har under många år arbetat med utveckling av webbaserade utbildningar inom bilteknik och under senare år även tagit fram tjänster för uppkopplade bilar.
  Ledningen inom Infocar har under mer än 35 år arbetat med utveckling av bilelektroniksystem med fokus på professionella diagnosutrustningar och styrsystem.
  Denna erfarenhet används idag för att via uppkopplade fordon kunna kommunicera med alla bilelektroniksystem i fordonen och därmed kunna skapa unika tjänster och funktioner som inte återfinns hos konkurrerande produkter på marknaden idag.För mer info besök www.infocar.se eller www.infocarconnect.se

  Om AddSecure
  AddSecure är en ledande aktör inom säkrad kritisk kommunikation. Vi förser över 40 000 kunder och partner runt om i Europa med säkra kommunikationslösningar inom övervakade larm och kritisk IoT-kommunikation. Våra lösningar, som hjälper till att rädda liv, skydda egendom och säkra viktiga samhällsfunktioner, är flexibla, lätta att installera och bidrar till att öka våra kunders konkurrenskraft.
  Företaget som grundades i början av 1970-talet har gedigen erfarenhet inom säkerhetsområdet och en tradition av att anpassa sig till marknadens behov. På så sätt kan vi erbjuda våra kunder de bästa lösningarna för morgondagens säkerhetsutmaningar.
  Företaget har regionala kontor och ett nätverk av distributörer runt om i Europa och sysselsätter cirka 175 anställda.
  AddSecure ingår i AddSecure Group, som ägs av Abry Partners. Andra företag i AddSecure-koncernen är Chiron, en ledande leverantör av avancerade Larm över IP (AoIP), Contal Security, en ledande svensk leverantör av helhetslösningar inom digital in- och utalarmering, larmöverföring och integrerade säkerhetssystem samt Smart Grid Networks, en leverantör av smarta lösningar för nätverksautomation och digital kommunikation inom energisektorn. För mer information, besök www.addsecure.se

  Om Bilprovningen
  I mer än 50 år har Bilprovningen arbetat för ökad trafiksäkerhet och minskad miljöpåverkan. Verksamheten kännetecknas av ansvar, oberoende och kvalitet. Med 98 stationer och cirka 600 medarbetare är Bilprovningen Sveriges ledande aktör för besiktning av motordrivna fordon. Under 2017 omsatte företaget 677 MSEK. Bilprovningen grundades 1963 och ägs av svenska staten. För mer information besök www.bilprovningen.se

 • Välkommen till Fastighetsmässan i SYD  AddSecure finns i monter F37 på Malmömässan

  Vi presenterar det senaste för säker kommunikation inom IoT och larm & säkerhet. Vårt fokusområde denna gång är inom hisskommunikation, IP direkt och brand.

  Datum: 24-25 januari 2018
  Tid: 09.00-17.00, 09.00-16.00

  Hämta din fribiljett här.

Visa tidigare