Svenska Logga in partners

SanTek säkrar kameraövervakningen hos ICA Supermarket med tillförlitlig uppkoppling från AddSecure

 När ICA Supermarket i Järna behövde uppgradera sin kameraövervakning vände man sig till SanTek som ledande helhetsleverantör på området.

 

En komplett översyn av kamerasystemet resulterade i en moderniserad lösning med nya kameror, en central övervakningsserver och terminaler i butiken. Tack vare AddSecures säkra kommunikationstjänst kan hela lösningen fjärrstyras och övervakas på distans, utan risk för eller otillbörligt insyn intrång.

– Tillförlitlig kameraövervakning i butiken är avgörande för oss – både för att förebygga brottslighet och för att kunna garantera en trygg och säker arbetsmiljö för våra medarbetare. Det handlar om att ha koll på allt som händer i och runt omkring butiken i realtid, men också att i efterhand kunna gå tillbaka och se vad som hänt. Det är viktigt med en övervakningslösning som verkligen fungerar, som vi kan lita på, utan att vi själva behöver tänka på den i vardagen, berättar Anna och Tomas Lindberg, handlare på ICA Supermarket i Järna.

När övervakningstjänsten behövde uppdateras var det naturligt för Anna och Tomas Lindberg att vända sig till SanTek. Som specialister på kameraövervakning och med en sedan länge etablerad relation till ICA Supermarket kunde SanTek skräddarsy en lösning som väl matchade butikens behov. Lösningen omfattar den hård- och mjukvara som krävs för effektiv kameraövervakning, med säker uppkoppling till SanTek för att driftsäkra kameraövervakningen. Genom serviceavtalet övervakar SanTek ICA Järnas system och kan vid behov både felsöka, ge support och uppdatera systemet på distans.

– Möjligheten till systemövervakning och fjärrsupport innebär stora fördelar både för kund och oss på SanTek. Vi minimerar behovet av att åka ut till kund för att underhålla kameralösningen, samtidigt som vi kan erbjuda ICA Järna full trygghet genom att vi proaktivt håller koll på att allt fungerar som det ska. Om någonting går snett, larmar systemet direkt. Vi kan till och med lösa vissa problem innan ICA Järna själva upptäckt vad som hänt, förklarar Jörgen Waldemarson, projektledare på SanTek.

För att säkra kommunikationen mellan den lokala ICA-butiken och SanTek och göra det möjligt att både övervaka och fjärrstyra lösningen på distans använder man sig av AddSecures mobila tjänst. Tjänsten garanterar en stabil uppkoppling som dessutom är säker från obehörigas insyn eller intrång.

– I SanTek har vi en samarbetspartner som vi kan lita på och tack vare AddSecure vet vi att all över- vakning sker på ett säkert sätt. Idag känner vi att vi kan fokusera på det vi är bäst på, att ta hand om våra kunder och göra affärer, och samtidigt känna oss trygga i att kamerasystemet fungerar som det ska, avslutar Anna och Tomas Lindberg.

 

”Idag känner vi att vi kan fokusera på det vi är bäst på, att ta hand om våra kunder och göra affärer, och samtidigt känna oss trygga i att kamerasystemet fungerar som det ska”

 

AddSecure är ett ledande företag inom säker kritisk kommunikation. Verksamheten startade i början av 70-talet, har idag över 100 000 användare, och ca 130 medarbetare i Norden. Våra kommunikationstjänster för larm- och mobildata skyddar liv, egendom och samhällskritiska funktioner. De är exibla, enkla att installera och ökar våra kunders konkurrenskraft. Ambitionen är att vara det självklara valet i Norden och att bli den ledande aktören i norra Europa.

SanTek Kameraövervakning är en helhetsleverantör inom kameraövervakning. Vi har sedan 1995 installerat er än 4 000 system i många olika branscher och applikationer. Utifrån kundens verklighet designas rätt lösning för ökad trygghet och säkerhet. Med hög kompetens och tillgänglighet verkar vi som partner genom att ta ansvar i leveransen och erbjuda nödvändig efterföljande service och support för att säkerställa ett driftsäkert kameraövervakningssystem. Ytterligare information finns på www.santek.se

 

Läs mer om IoT

PDF för nedladdning